Hogyan tudnék legjobban felkészülni az angol B2-es nyelvvizsgára?
Ha naponta több órát is foglalkozol vele, szerintem nem lesz gond és teljesíthető. Először válaszd ki, hogy melyik cégnél akarsz közepezni (Origo, Pannon, TELC ilyenek) és azoknak a feladataira gyúrj rá. Sok nyelvhelyességet, szövegértést és levélírást is gyakorolj, emellett készülj fel a szóbeli témákból. 6 éve közepeztem, akkor fent volt az Origo honlapján a tételsor, meg még felsőfoknál is 3 éve. Ha nem is csontra kidolgozni, de legalább vázlatosan érdemes lenne ezzel is többet foglalkozni.
Hallásutánit kellene még gyakorolni, bár abból nem tudom mennyi anyag lehet fent neten. Szabadidőben, afféle passzív tanulásként, pedig érdemes lenne angolul nézni sorozatokat, TED-talk videókat, ha lehet angol felirattal vagy anélkül.
Köszönöm! Euroexamet találom legjobbnak, mivel elméletileg a viszga egészén lehet használni szótárat. Bár nagyon messze vannak a viszgahelyek, de ha jól tudom csak 2x kell odamenni (vizsga, és bizonyítvány).
Sajnos a beszédtől elképesztően félek, arra kéne leginkább készülni. A szövegértések, íráskészség olyan mint a középszintű érettségin? vagy mennyivel nehezebb tőle?
Az Euroexamet nem ismerem, de nekem 2-3x kellett mennem. Közepen a hallgatás és szóbeli szét volt szedve és 1 hét volt köztük Origon, az írásbeli meg Pannon volt (ofő erőltette, hogy az egész osztály így menjen el..) és talán 2 hónap lehetett köztük.
Viszont felsőn (komplex Origo) meg egy nap volt a hallgatás és szóbeli, de majdnem 8 órám volt a kettő közt, és következő nap volt az írásbeli.
De ezt átérzem, régen a mi városunkban is volt vizsgaközpont, de az is megszűnt..
A szóbelire akkor a Speaking Perfectly könyvet ajánlanám, szerintem nagyon hasznos. Mi is ebből készültünk anno és szerintem tényleg sokat segítene.
Nem akarok hülyeséget mondani, de én úgy éreztem, hogy a közép érettségi hallgatása könnyebb, mint a középfoké (bár nekem eltelt pár év a B2 és az előrehozott közt). A levélírás szerintem ugyanolyan, a szövegértés és az ilyen nyelvhelyességi feladatok is talán kicsivel könnyebbek lehettek érettségin. Én legalábbis így éreztem:)
De az is mindenképp sokat segít, ha az előző évi érettségiket is megoldod, majd leellenőrzöd magad.
Köszönöm szépen!! Konyvbol mar egy tucat van sajnos, ujat nem vennek. 1000kerdes 1000 valasz van meg a szobeli reszere. A nyelvhelyessegtol nagyon felek, borzalmasan bena vagyok benne... de listeninghez meg suket😂 koszonom szepen a valaszt, igyekszem akkor keszulni ^^
Nem szimpi amugy az euroexam, de a szotarhasznalat nagyon elonyos
Én az Euroexamnél tettem le a B2 -es nyelvvizsgám 14 évesen, csak ajánlani tudom, nagyon egyszerű.
Vannak egyébként külön könyveik, amelyekben vizsgafeladatsorokat találsz, szerintem nagyon hasznosak, az jó alap lenne a felkészüléshez.
Igazán nincs mit!:) Sok sikert a felkészüléshez és a vizsgához is!
Az is egy jó könyv, szerintem az is sokat segít majd.
A közepen én is attól tartottam a legjobban :D ehhez érdemesebb cikkeket olvasni, amik kicsit komolyabb hangvételűek, de olyan témákról, amik érdekelnek és kicsit ismered is őket. Elkezdtem angolul olvasni és egy rakat kifejezés csak ragadt rám.
A hallgatásnál meg az a jó, hogyha előre többször elolvasod a kérdéseket és próbálasz azokra koncentrálni. Amikor hallgatod, pedig grafittal jegyzetelsz, de ott nem a nyelvtani helyesség a lényeg, hanem a kulcsszavak. Már nem emlékszem hol hányszor lehet hallani a szöveget, de a végén a plusz időnél azok a jegyzetek sokat tudnak segíteni.
Nem befolyásolni akarlak, de ha gondolod nézd meg az Origo-t is, ha jól tudom ott is lehet használni szótárt az írásbelin.
A középszintű érettségi B1 nyelvi szintnek felel meg.
Az emelt szintű érettségi B2 nyelvi szintnek felel meg.
"A szövegértések, íráskészség olyan mint a középszintű érettségin? vagy mennyivel nehezebb tőle?"
Én ebből nem azt szűrtem le, hogy tisztában vagy a szintekkel. Ezért írtam, hogy a B2 nyelvvizsga nem a középszintű érettségi szintjének felel meg, hanem az emeltének.
Gondoltam, a válaszom alapján utánanézel a szinteknek (A2, B1, B2 stb) vagyis a Közös Európai Referenciakeretnek, de ha nem sikerült, akkor tessék:
A 0%-ot ennek fényében külön érdekesnek tartom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!