Hogyan tudnám a német szókincsemet fejleszteni?
Önmagában szavakat tanulni nehéz és értelmetlen dolod, sokat lehet vele szenvedni, igen kevés eredménnyel.
Szerintem olvass németül rövidebb szövegeket(Wikipedia kiváló erre a célra) olyan témákat, amik érdekelnek, mondatokban, összefüggéseken keresztül sokkal könnyebb megjegyezni a szavakat.
Meg szintén sokat segít, ha filmeket nézel, amik érdekesek számodra.
Ami nekem működött, az a Readlang nevű eszköz volt:
Az a lényege, hogy amit olvasol, abban bekattintgatod az ismeretlen szavakat, amit le is fordít ott helyben. És amit a lényeg, hogy a végén ezeket szókártyaszerűen gyakorolhatod is, ráadásul a szövegkörnyezetet is megadja. A szókártyáknál a gyakoribb szavakat veszi előre, így a szókincsedben a lyukak befoltozására is tökéletes.
Hátránya, hogy alapból google translate-tel fordít, szóval ha gyanús, akkor ellenőrizni kell kézzel, hogy jó-e. A beállításoknál érdemes a szótárt kicserélni (de ez a fordításokat nem befolyásolja közvetlenül, csak mikor kézzel ellenőrzöd a szókártyát), én ezt írtam be, ez elég jó:
Ne a beépített szövegeket használd, hanem keress olyasmit, ami nagyon érdekel, odaragaszt szinte. Pl ha voltak kedvenc gyerekregényeid, azokat lehet, hogy megtalálod a neten németül. Vagy fanfictiont, ha valami népszerűt (pl. Harry Potter) olvastál.
ez nem ijesztő és annyira nem is unalmas könyv. és valóban hasznos szószedete van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!