Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Spanyol nyelvtanulás önállóan,...

Spanyol nyelvtanulás önállóan, mit ajánlotok?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Elhatároztam, hogy komolyabban is nekiállok a spanyol nyelvtanulásnak, de kicsit elveszett vagyok a témában. Elsőre középszintre szeretnék felkészülni, tisztában vagyok a nyelvvizsgákkal (van angol felsőfokúm), régóta tanulok nyelveket. Viszont elsősorban a könyvek, oktatóanyagok terén kérnék segítséget. Én angolból a Kis angol nyelvtan című könyvet használtam, ami konkrétan egy nyelvtani összefoglaló. Azonban spanyolból nem találtam ilyet.

Milyen nyelvkönyvet érdemes venni belőle? Mivel lehet egyedül is jól haladni?

Illetve ha valakinek van tapasztalata online oktatócsomagokkal, vagy online tanfolyamokkal kapcsolatban azokat is szívesen várom.

Jah, és nyelvvizsga központot sem igazán kerestem még, ezekről is szívesen hallok véleményeket (az angol nyelvvizsgám az origónál csináltam és teljesen meg voltam velük elégedve, de nem tudom hogy spanyolból mennyire jók)

2021. jan. 25. 19:45
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Nyelvtani összefoglalónak ez szerintem jó:

[link]

Ha ennél részletesebb nyelvtani összefoglaló kell, akkor szerintem a legjobb a "régimódi" könyveket használni, ilyen pl. az alábbi:

Horányi, Faluba: Spanyol nyelvtan (Nemzeti Tankönyvkiadó)

A tankönyvek közül a Colores szerintem elég jó (és tudtommal neten is megtalálható):

[link]

Én is az origónál csináltam a spanyolt, nagy gondom nem volt velük.

2021. jan. 25. 19:57
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

colores kezdetben, aztán ha már a tényleges nyelvvizsgára készülésnél tartasz, akkor lrdemes az espanol.hu spanyol nyelvi könyv és gyakorlókönyvet. én a középhaladók és haladók számára készültet használom de ha jól tudom van egy kezdő verziója. Én nagyon szeretem, van benne nyelvtani amgyarázat, majd szépen begyakoroltatja, és mindennek benne van a megoldása is, szóval le tudod magadat ellenőrizni.

Spanishdict.com - spanyol-angol szótároldal. én nagyon szeretem, mert ad egy rakat példamondatot, és azt is jelzi ha valamit csak spanyolországban/latina amerikában használnak. illetve az igék minden ragozását megtalálod

[link] - ahogy láttam többféle nyelvtani leírás van, vocabulary meg listening feladatok is. hogy őszinte legyek, azoknak csak a címét láttam. Én ezt arra használom hogy jól begyakoroljam a ragozást. random kiad egy igét, aminek a megadott alakját kell leírni. igeidőnként van, néhol szét is bontva simákra, rendhagyóakra, így tényleg jól be lehet őket gyakorolni

2021. jan. 25. 20:18
 3/3 anonim ***** válasza:
50%

Colorest egyáltalán nem ajánlom, amikor utoljára néztem tele volt hibákkal és nyelvtani pontatlanságokkal. Könyvekből a Pons tankönyvcsalád könyveit ajánlom, valamint a 1000 preguntas 1000 respuestas című könyvet.

Spanyolból a két legnívósabb nyelvvizsga mindenképpen a DELE és a SIELE, ezáltal egy DELE B2 nagyobb tudást igényel mint például egy Origo B2. DELE és Origo nyelvvizsgafelkészítő könyvek is vannak, valamint a Spanish with Vicente YouTube csatornának vannak direkt nyelvvizsgára felkészítő videói is.

2021. jan. 25. 20:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!