Akik B2-es szinten vannak, azoknak ezek a szintfelmérő tesztek könnyen mennek?
Én még most kezdtem angolul tanulni nemrégen, és nagyon nehéznek tűnnek ezek a szintfelmérő tesztek, például, ez nem egy hosszú: [link]
Még szótár segítségével is csak A2-es szintet sikerült összehoznom.
Akik B2-es szinten vannak legalább, azoknak ez simán megy?
Köszönöm!
ha még csak most kezdtél el tanulni, akkor persze hogy nehéznek tűnik. Sokkal nagyobb "ugrás" van az alap és középfok között példul mint a közép és felsőfok között.
Én B2-C1 szinten vagyok, de eléggé nagya szókincsem, mert nagyon sok filmet, sorozatot nézek és könyvet olvasok anglolul. 23/25 lett, nem éreztem nehéznek, és van tippem, hogy melyik volt az amelyiket elrontottam.
Alapvetően szerintem ez egy egészen jó kis teszt, az elején a mondatos kb nevetségesen egyszerű volt az én szintemen, mert semmi értelme nem volt az egy jó válaszon kívül a többinek. viszont nyilván nekem nem kellett szótáraznom. Voltak benne nyelvtanra épülő feladatok (pl to és ige, vagy pedig inges ige alak kell, would, would have és ehhez hasonlók) ezek kötött nyelvtani szerkezetek, amiket majd később fogsz tanulni. Olyan feladatok is voltak, amik a szókincsre épültek. Némelyik magyarul ugyanarra fordítható, de másképp, máshol, más jelentéssel használták és erre hegyezték ki a feladatot, direkt nem olyan amit egy szótrral könnyen el lehetne intézni.
Némelyiknél el kellett gondolkoznom, de igen, alapvetően könnyen ment. De régóta tanulok angolul, és használom is a nyelvtet. Nincs azzal baj, ha még nem megy neked.
(Amúgy szerintem klassz hogy ezt most kipróbáltad, érdemes nyomon követni hogy hogyan javulsz majd, csak ne várj hatalmas fejlődést kis idő alatt)
Értem, köszönöm a válaszokat.
Esetleg valami más tesztet tudtok ajánlani, ami több kérdésből áll, és reálisabb visszajelzést adhat a nyelvi szintemről? Például ez megfelelő lehet? [link]
Akkor megnyugodtam, hogyha majd tanulok, haladok az anyaggal, akkor ezek könnyen menni fognak. Még nagyon elképzelhetetlennek tűnik a dolog.
2-es: hogyhogy ilyen jól sikerült a teszt, és nem tanultál sosem suliban angolul? Otthon tanultál, netről? Mennyit?
3
Otthon gyerekként tanultam valami nagyon alapot, de igazából 90% számítógépes játékokból van, majd utána egy idővel elkezdtem angol felirattal filmeket nézni.
De volt munkahelyem, ahol használnom is kellett néha, de ez középfok után volt.
Your score is 21 out of 25
Your score means you might be ready to prepare for B2 First or C1 Advanced.
Egy-két kérdésen kívül (nyilván azokat leszámitva, amit nem tudtam), nagyon könnyűnek éreztem. Egyébként ~12 éve nyelvvizsgáztam, szakmai (gazdasági) középfokúm van csak, ami akkor éppenhogy meglett. A tudásom azóta passzív, beszélni nem tudok, szókincsem viszont hatalmas, filmek, cikkek nem okoznak gondot. Mondhatjuk, hogy "egyenlőtlen képességstruktúra". Szövegértésből C1-et, nyelvtanból B2-t, beszéd alapján A2-t adnék magamnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!