Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Honnan ered ez a !TÉVES! kiejtés?

Honnan ered ez a !TÉVES! kiejtés?

Figyelt kérdés

Alavetően kissé zavar, ha az emberek nem jól ejtenek ki angol szavakat, de tekintve, van akinek jobb a nyel vérzéke, van akinek meg kevésbé, kvázi nem mindenki tudja annyira jól kiejtetni az angol (vagy akrá más külföldi szavakat), mint én (nem akarok hencegni, de jó a nyelvérzékem és a fülem).

A lényeg, hogy ammellett viszont nem tudok elmenni, hogy a Chloe-t Klojé-nak, a Zoe-t pedig Zojé-nak ejtik a legtöbben. Mert ugya Chloe kiejtve Kloi és Zoe kiejtve Zoi. Az érdekelne, hogy valaki nem tudja-e, hogy honnan ered az az óriási tévedés, hogy az oe-t (amit ugye oi-nak kell ejteni) ejé-nak ejtik?

A kérdés alatti szavazásban is jelöljétek meg kérlek, ti hogy ejtenétek a Chloe és a Zoe neveket?

#Chloe #Kloi #Zoi #Klojé #Zojé
2021. jan. 21. 12:27
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Na pont ezért írtam ki a kérdést, mert így megtudtam az eredetét, amit köszönök 10-esnek és a többi szintén hasznos választ is köszönöm szépen.

Egyébként egy szóval sem mondtam, hogy csak az angolok tudhatják jól és azt sem, hogy mert én úgy hallom, ahogy és úgy gondolom, ahogy, azért az úgy is van, hanem ismétlen: épp az volt a cél, hogy rájöjjek, ez honnan ered.

Tehát mégegyszer köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat.

2021. jan. 25. 11:46
 12/12 A kérdező kommentje:

Még annyit, hogy a "!TÉVES!"-t visszamvonom... egyszerűen csak... felejtsük el.

Amúgy most meghallgattam googlefordítóban angolul, franciául és görögül is mindkét nevet és én mindegyiknél i hangot hallottam a végén. De lehet, hogy csak én hallom annak...

2021. jan. 25. 11:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!