Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Második nyelv? (Könyvelőnek)

Második nyelv? (Könyvelőnek)

Figyelt kérdés

Sziasztok!:)

Tanácsokat szeretnék kérni, hogy melyik nyelvet válasszam másodiknak, az angol mellé.

Könyvelés területen szeretnék elhelyezkedni. Tudom maga a munkahelytől is függ, mely nyelvet kérik, de ha multikhoz szeretnék jelentkezni akkor, melyik nyelvet kellenne még elsajátítanom?Mármint így általánosabban, melyik nyelvnek van nagy jelentősége Budapesti multiknál?

Köszönöm a segítséget!:)

2021. jan. 11. 08:07
 1/9 A kérdező kommentje:
budapesti multiknál*
2021. jan. 11. 08:07
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Német.
2021. jan. 11. 08:33
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Német.
2021. jan. 11. 08:38
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Német
2021. jan. 11. 08:54
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is a német, ez a két nyelv az, amit a leggyakrabban használnak.
2021. jan. 11. 08:57
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Esetleg német után?

Ha egy sorrendet kellenne alakítani.

2021. jan. 11. 09:22
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg francia, spanyol. Én ha 3. Nyelvet tanulnék az angol, német mellé az a spanyol lenne, viszonylag egyszerű és szerintem nagyon szép. A francia is hasznos lehet, viszont engem nem fogott meg az a nyelv soha. Ami különleges viszont nagyon-nagyon sokáig tart megtanulni az a kínai, viszont azzal nagy esélyed lenne kijutni Ázsiába ha jó vagy a szakmádban.
2021. jan. 11. 09:39
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Én angol mellett kínaiul beszélek folyékonyan, és most próbálok multikhoz bejutni Budapesten pénzügyi-közgáz vonalon.

Franciát tanultam, gyönyörű nyelv, de nagyon nehéz. Ha most kéne új nyelvet tanuljak, az Oroszt választanám, több okból is, de ami éppen legjobban tetszik, hogy írásban egész érthető lesz vele sok dolog a környező szláv országokban.

Kínait semmiképpen sem ajánlom, az egy külön szakma, több ezer óra tanulással, kb egy mesterképzés ugyan annyi időbe kerül, plusz közhely, de ki kell menned Kínába hogy megtanuld. Csak akkor kezd, ha konkrét célod van vele.

A spanyol elvileg egyszerű, és szép, sok barátom tanulta az egyetemen, és imádták, de itt Kelet-Európában nem tudom mennyire könnyen találod majd gyakorlati hasznát.

A némethez nem értek, biztos jó lenne ha beszélnék.

Én az oroszt mondom.

2021. jan. 11. 10:40
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget!:)
2021. jan. 11. 12:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!