Baj ha angol érettségin amerikai szavakat használok?
#2: Ha egy szervezet nemzetközi, abban jó eséllyel vannak amerikaiak is. Ők nyilván nem fognak brit angolt beszélni – akkor másnak miért kéne?!?
Egyébként meg az angol Amerika 20. századi felemelkedésének köszönhetően lett világnyelv, a britek csak a farvizen evickélnek ;)
#2: Az USAiak nem fognak nyilván mást beszélni, nem is elvárás.
#2: A nemzetközi szervezetekben valahova ki kell kötni a helyesírást, és több ország hivatalos nyelve lett a britek miatt az angol és ők előszeretettel küldik onnan a gyerekeiket Oxbridge-be tanulni. A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség munkanyelve a brit angol. Ezzel helyesírási "vita" során szembesültem.
Az angol nem annyira az USA (de a filmek tagadhatatlanul sokat lendítettek az ügyön) mint inkább az informatika miatt lett ennyire elterjedt.
Mivel egyenlőre semmi közöd nincs nemzetközi szervezetekhez, amikről előtte írtak...
Én azt javaslom, hogy inkább törekedj a brit angol használatára. Elméletben el kellene, hogy fogadják az amerikai angolt is, de sajnos számtalan olyan középiskolai angol tanárral találkoztam már, aki istenítette a brit angolt és szabályosan ellenzi az amerikait. Sajnos megtehetik, hogy levonnak pontot a szókincsnél, ráfogják, hogy kevésbé választékos stb.
US - I could care less.
Br - I could not care less.
Mit gondolsz, a nyelvvizsgan melyiket fogjak elfogadni?
Melyik logikus ertelemben? Melyik bena, csak, hogy egy 3 betus szo kimondasa idejet megsporoljuk?
Oly mindegy!
Biztos vagyok benne, hogy kerdezonk annyira beszel “amerikaiul “, hogy a “I could care less” kifejezest eddig soha nem halotta, nem is tudna mit jelent es hogy mit kezdjen vele.
#8,
I couldn’t care less -
Egyaltalan NEM erdekel
Kevesbe SEM erdekel
Mindkettobben ott a tagadas nagy betukkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!