Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Van itt olyan, aki beszél finnül?

Van itt olyan, aki beszél finnül?

Figyelt kérdés

Nagyon tetszik a hangzása, és szeretném megtanulni, de nem tudok róla sokat, csak amit a Wikipédián olvastam.

Leginkább tapasztalatokra, tippekre, érdekességekre vagyok kíváncsi, amik megkönnyíthetik a tanulást, vagy hasznukat vehetem, esetleg olyan dolgokra, amiket a múltbéli önmagatoknak mondanátok, aki épp akkor kezdi tanulni.

Ha pedig magatoktól hirtelen nem jutnak eszetekbe ilyenek, akkor lenne pár konkrét kérdésem.

Például hogy (nem emlékszem pontosan, mert régebben olvastam, most meg már nem találtam, hogy hol írják) két fajta változata van? Egy irodalmi, meg egy mindennaposan beszélt? Vagy valahogy így, bocsánat ha hülyeséget mondok, tényleg rég olvastam már, de hogy mindkettőt tudni kell ahhoz, hogy valaki tényleg megértse, meg tudja használni a nyelvet? Vagy hogy is van ez? Mi ezzel a helyzet?

A másik meg, hogy jelenleg (részben a vírusra való tekintettel, részben meg mert egyelőre nem ismerek finn nyelvtanárt a közelemben) csak internetről tudnék tanulni. Tehát milyen nyelvtanulós alkalmazás a legjobb, amit tudnék használni, meg azon kívül még miként tudnék tanulni? Gondolok itt bármiféle internetes megoldásra, ami segít. Egyetlen egy jutott eddig eszembe, hogy finn zenéket hallgatok, és elolvasom a szövegeiket eredeti, majd magyar nyelven is. Ezáltal egy-két szó, meg a kiejtés már úgy-ahogy ismerős.

Előre is nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítőkész válaszokat!

2021. jan. 6. 16:30
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Angolul mennyire tudsz? Ha az megy akkor sokkal több forrást találsz amiből tudsz tanulni.

Magyarból max annyit hogy beírod googleba :finn nyelvtanulas

Meg esetleg 1-2 könyv

2021. jan. 6. 16:34
 2/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Az angolt is tanulom még, de már egészen jól tudok folyékonyan beszélni, tudok társalogni emberekkel, úgyhogy ez is egy útnak tűnik.

A már említett nyelvtanulós alkalmazások közül eddig még csak a Duolingo-t használtam, évekkel ezelőtt, amikor nagyon kezdő angolos voltam. Abban tudom, hogy van angol-finn lehetőség, amin el is tudnék indulni.

Viszont gondoltam, először inkább megkérdezem, hogy hátha valaki tud jobbat, illetve olyan módokat, amikkel kiegészíthetem az ott tanultakat.

Ezen kívül továbbra is kíváncsian várom a válaszokat a kérdésem többi részeire, tényleg nagyon szeretnék tanulni, mindent elolvasok amit írtok/ küldtök, a hosszú, kifejtős válaszoknak pedig különösen örülök.

2021. jan. 6. 17:18
 3/8 anonim ***** válasza:
75%
Kyllä, puhun suomea.
2021. jan. 7. 01:45
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Finn vagyok, nekem írhatsz. Van az irodalmi nyelv és a beszélt nyelv, viszont ezt úgy kell elképzelni, hogy a tanultabb réteg az irodalmit beszéli, tehát a beszélt nyelv nem túl szép, amolyan szleng féle. Sokan mégis nagyon büszkék rá.
2021. jan. 7. 10:10
 5/8 anonim ***** válasza:
Én is beszélek.
2021. jan. 7. 21:00
 6/8 webnyelv ***** válasza:
Vannak Youtube videók, ahol angolul magyarázzák a finnt. Keress rá, biztos megtalálod!
2021. febr. 23. 20:54
 7/8 anonim ***** válasza:
Neten van egy halom oldal: suomen kieli, suomi ulkomaalaisille, opiskele suomea, ilyenekre keress rá.
2021. márc. 10. 21:43
 8/8 anonim válasza:
Kedves 4-es! Neked nem tudtam privát üzenetet küldeni. Itt vagy még?
2022. máj. 14. 15:43

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!