A magántanárok megérik a pénzüket ?
Alapvetően amit a tanár tud nyújtani, az az iránymutatás és a visszajelzés, tehát elmondja, hogy ezt-ezt-ezt-ezt... kell megtanulni, ennek megfelelően mutat feladatokat, és a megoldásaidat ki tudja javítani.
Ideális esetben ez úgy működik, hogy a tanár megadja az irányt, a diák pedig foglalkozik vele az utasítások szerint, így szinte önmagától tanulja a nyelvet (a valóság pedig ettől nagyon távol áll, a legtöbb esetben a tanuló csak abban a heti pár órában foglalkozik a nyelvvel, amíg a tanár órát tart).
Természetesen önerőből is lehet nyelvet tanulni, de ehhez a csillagok kedvező együttállásán túl egy rakat dolognak kell jól működnie, hogy az hatásos is legyen. Valószínűleg Te vagy az üdítő kivétel.
Attól függ. Én spanyolból jártam magántanárhoz, de csak beszédet gyakorolni meg esetleg írtam fogalmazást és azt gyorsan átnéztük, hogy mit hibáztam. Az nagyon megérte, inkább ilyen konzultációszerű volt. :) De feladatokat oldani, szavakat meg nyelvtani szerkezeteket tanulni itthon is tudok, ezt meg is mondtam neki egyébként.
Van, akit jobban kell babusgatni, szerintem mindenkinek más a megfelelő. Bár aki kevésbé önálló, az inkább menjen nyelviskolába, mint magántanárhoz. A magántanár előnye, hogy csak rád figyel. Ebből szerintem főleg szóban lehet profitálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!