Rutinos németesek, milyen nyelvi könyveket ajánlotok önálló nyelvtanuláshoz? Ha újra kezdenéd, hogyan csinálnád jobban?
Egyedül tanulom a németet, de úgy érzem, nem találtam megfelelő könyvet, anyagokat még, és sokszor van olyan érzésem, hogy pocsékolom az időt.
Ha újrakezdenétek a nyelvtanulást, milyen eszközöket választanátok hozzá? Minden tippet köszi!
én ezt használom diákjaimmal nagyon jo
Maklári Tamás:Lazán németül. Ne a nyelvtan legyen az elsődleges, de azért persze vmennyire foglalkozni kell vele. Ha tudsz már angolul, ajánlom az easy germant a youtubon, ahol az utcán kérdezgetik az embereket mindenféléről. Angol felirattal van ugyanis
Van benne nyelvtan is, meg minden, vagy 400 videó. És még podcastok is. Amit még szeretek csinálni hogy meséket hallgatok, keresek egy hangoskönyvet a youtubon, és hallgatom pl a Harry Pottert, vagy ha megvan a könyv magyarul hozzánézem mint a filmnézésnél. Kiírok pár szót, fontos hogy ne írj ki mindent! Akkor elrontod az élményt, azután újra meghallgatom. Fontos hogy minden nap foglalkozz vele. Ajánlom még az italkit, ahol anyanyelvűek javítják ki a fogalmazásaid. Cserébe persze te is javítgathatod a magyarul tanulókét , persze nem kötelező. Na meg annyian vannak ott hogy nekem nem nagyon jut javítanivaló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!