Érdemes tovább folytatni a nyelvtanulást online oktatással?
Elkezdtem szeptemberben egy 10 hónapos német tanfolyamot. Tavaly jártam tanárhoz, de nem sikerült a vizsgám. Gondoltam itt kicsit felhozom még magam. A felnőttoktatás még nem tilos személyesen, így azt beszéltük meg, hogy amíg lehet, megyünk ugyanúgy órára. 3 hete viszont kitalálta a tanár, hogy mégis legyen online, mert nem tud bejárni.
Nekem nem tetszik ez az egész. Nem haladunk sehova. Csak a könyvben vesszük a leckéket, de semmi szóbeli gyakorlás, levélírás vagy magnóhallgatás. Este fél 9-ig tart. Mindenki majd el alszik. Semmi motiváció. Sokan teljesen a nulláról kezdték. Nem tudom nekik hogy lesz meg a nyelvvizsga így.
Érdemes ezt így folytatni?
Hát, szerintem így nem nagyon érdemes. Mármint ha egyszer már elmentél vizsgázni, akkor már fel voltál készülve, csak nem annyira hogy sikerüljön is. Szóval akkor már a felkészülés megvan, inkább már csak rá kell gyúrni a dolgokra. Tegyük fel van 2x60 perces órád egy nap, akkor ennyi idő alatt simán hallgathatsz magnót, írhatsz leveleket stb.. ahelyett hogy csak a könyvet vennétek.(főleg ha azok a leckék vannak benne amiket már megtanultál)
Nem tudom hogy fizettél(befizetted-e előre a 10 hónapot vagy csak részleteket) de azért ez is lényeges.
Igen az a baj itt, hogy előről kezdtük az egészet.
Kifizettem a tanfolyamot teljesen, de talán időarányosan visszaadják a pénzt. Egy héten 4 óra van egyszerre. Pont ma lesz este, de semmi kedvem hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!