Logopédus tud segíteni a kiejtésben idegen nyelvből?
A nyelvtanár tegyük fel nem olyan jó akcentussal beszél akihez járok és van pár nehéz hang, amit nehezen tudok kimondani.
Ilyenkor érdemes anyanyelvi logopédushoz menni, hogy segítsen olyan kiejtés-fejlesztő módszerekkel mintha egy helyi emberke lennék?
(Anyanyelvi közegben élek, a tanárom viszont Magyarországon lakik és Skype-on tanulunk. A kiejtést leszámítva mindenben meg vagyok vele elégedve.)
A kérdésemben leírtam már, de leírom másodszor is: Anyanyelvi környezetben élek. Idekint lakom. A magyarországi tanárral csak Skype-on tanulok.
Szóval ha logopédust keresek, az itteni lenne, szóval az anyanyelve lenne a nyelv amit tanulok.
Mi nem érthető ezen?
Ott született logopédus igen.
Nyugaton élek, itt rengeteg színész, riporter, műsorközlő stb. veszi igénybe a logopédusokat, mert olyan helyről származnak, ahol a nyelvet erős tájszólással beszélnek.
Idegenajkúnak biztos több időre/pénzre kell számítania, de az sem tart túl sokáig.
Csak keresni kell olyat, aki erre specializálódott.
Arra iranyult a kerdes, hogy ez felnott emberekkel is mukodik-e, vagy gyerekekre kepzik ki oket stb.
(Gyerekkent meg Magyarorszagon jartam logopedushoz.)
De akkor valszeg mukodhet. Koszonom a valaszokat.
(Bocs az ekezetek miatt, itteni billentyuzetrol irok.)
A fonetikával foglalkozó tanárra van valami külön szó?
Pl fonetikus vagy valami. (Mint logopédus.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!