Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mit lenne érdemes inkább...

Mit lenne érdemes inkább tanulnom?

Figyelt kérdés

Szeretnék még nyelvet tanulni, de fogalmam sincs melyiket válasszam. Nincs vele különösebb célom egyelőre, de az érdekelne, hogy esetleg melyiknek venném nagyobb hasznát késöbb akár a munkaerőpiacon.

Spanyolul egyáltalán nem tudok, így teljesen kezdőként állnék hozzá, középfokú nyelvvizsgát szeretnék belőle tenni, ha elkezdeném.

Angolból viszont már van egy középfokúm, így a felsőfokra gyúrnék rá.

Gondolkodtam az oroszon is, de annyira mégse érdekel, hogy belevágjak.

2020. okt. 18. 17:57
A kérdező szavazást indított:
Angol felsőfok
Spanyol középfok
23 szavazat
 1/4 anonim ***** válasza:
82%

Párhuzamosan tanuld mindkettőt, miért ne?

Arra mindenképpen vigyázz, hogy amit már megtanultál, azt ne felejtsd el, tehát az angolt mindenképpen használd napi szinten.

2020. okt. 18. 18:45
 2/4 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem kezdd el a spanyolt, viszont mellette amit csak lehet azt nézz és olvass angolul, így az a tudásod sem kopik el.
2020. okt. 18. 18:57
 3/4 anonim ***** válasza:
45%

Az angol felsőfok mindenképp kell. Szóval előbb az legyen meg.

Én a spanyolt nem erőltetném, csak ha nagyon tetszik. Szerintem az orosz vagy svéd vagy francia hasznosabb, de ez csak az én véleményem.

2020. okt. 18. 20:39
 4/4 anonim ***** válasza:
76%
A munkaerőpiacon a nyelvtudásnak veheted hasznát, nem a nyelvvizsgának -- legalábbis a verszenyszférában. A spanyolnak nagy hasznát a magyarországi munkaerőpiacon nem fogod venni, de ha tetszik, tanuld meg hobbiból. Klassz nyelv!
2020. okt. 19. 10:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!