Melyik könyvet ajánlanátok az angol nyelv elsajátítására?
Németül már tudok és szeretném az angolt is elsajátítani. Melyik könyvből érdemes a nyelvtant megtanulni? Jó lenne olyan aminek esetleg megoldása is van :) Középfokú nyelvvizsga lenne a cél.
Köszönöm a segítséget!
Ha már kicsit haladóbb szinten leszel:
Németh Katalin: Angol nyelvtan
#6: mondjál konkrét példákat, légy szíves, hol sántít. Meg lennék lepve, ha Lázár, Magyarics, stb. szerzők mást mondanának, mint az ismertebb angol nyelvtanosok.
A fentebb említett Németh Katalinról nem tudom, merre járt.
Ohh... kösz a választ. A redditen szoktam olvasni, hogy egyeseket felvilágosítanak arról, hogy tagolni a szöveget nem fáj... :) Ahogy a rengetegből ki-kiviláglik egy-egy gondolat... ki a frász beszélt a kétnyelvű szótárakról, meg nyelvkönyvekről? Én nyelvtankönyvekről kérdeztem. Azokról viszont nem kaptam választ. Pontosítva előző hozzászólásbéli mondatomat:
Meg lennék lepve, ha Lázár, Magyarics, stb. szerzők mást mondanának, mint a száz éve újra és újra kiadott, tehát tökélyre csiszolt Murphy, meg a hasonló oxfordos könyvek
"ki a frász beszélt a ... nyelvkönyvekről?"
En:
"felejtsd el a magyar szerzők nyelv(tan)könyveit"
Ezzel kapcsolatban kérted, hogy
"mondjál konkrét példákat, légy szíves, hol sántít".
Mondtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!