Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Baj ha csak németül beszélek?

Baj ha csak németül beszélek?

Figyelt kérdés
Német középfokom van, le is szeretném majd tenni a felsőfokút. Később tervezek Németországba menni. Szerintetek baj, hogy csak németül beszélek, de angolul nem? Egyáltalán nem megy az angol, egyszerűen nem tudom megérteni és nekem olyan logikátlan a némettel szemben. Ugye Németországban elég csak a német nyelvtudás? (jó tudom vannak szakágak ahova angol is kéne, de legtöbb helyre elég csak a német nem?

2020. szept. 9. 13:14
 1/7 anonim ***** válasza:
40%
Nem! Németországban lehetetlen megélni angol, spanyol és szuahéli nélkül!
2020. szept. 9. 13:15
 2/7 anonim ***** válasza:
40%

Logikátlan az angol a némethez képest? LOL

Az rohadt logikus, hogy a tárgyaknak is vannak nemeik...

2020. szept. 9. 13:58
 3/7 anonim ***** válasza:
86%

Az utolsónak üzenem. Az angol jóval logikátlanabb, mint a német. A németben a nyelvtan az poroszos rendben követi egymást és a kivételek is jóval logikusabbak mint az angolnál. Én mindkét nyelvet tanulom a németet suliban az angolt pedig magántanárral. Szóval van viszonyítási alapom.

Kedves kérdező! Nem tudjuk hogy milyen szakmában akarsz elhelyezkedni, így kicsit macerásabb. Érdemes lenne egy picit bajlódni az angollal mert az sztm ott is számít. Esetleg valamilyen másik nyelvbe is belenézhetsz ha annyira nincs motivációd az angolhoz. Sokan lebecsülik de sztm motiváció nélkül bele sem kéne vágnia az embernek a nyelvtanulásba!

2020. szept. 9. 14:07
 4/7 anonymousreview60 ***** válasza:
100%

Kérdező, ha a nemek és a többes számok, a tőhangváltások elsajátítása sikerült neked, akkor az angol megtanulása is menni fog, csak valahol, valamikor ért egy nagyon rossz (tanár)benyomás téged, és ezt a dolgot bebeszéled magadnak.

Tök klassz, hogy már itt tartasz németből, de akkor pont itt az ideje, hogy elkezd tanulni a mai lingua franca-t.

2020. szept. 9. 16:20
 5/7 anonim ***** válasza:
78%
Angol nélkül meg úgy is nehéz kimenni ha beszélsz németül. Én is beszélek mindkét nyelven és ha a németet megtanultad, az angol is menni fog. Nézz filmeket angolul, olvass, keress nagantanaert és egy b2-t baromi könnyen szerezhetsz
2020. szept. 9. 20:15
 6/7 Anna319 válasza:
100%

Teljesen elég a német (ha cak nem valamelyik multi céghez vagy a turizmusban, külföldiekkel szeretnél dolgozni.

Én 8 éve élek kint, ugyan tudok angolul, de még soha nem kellett. Maximum, ha bent vagyok Münchenben és valamelyik túrista útbaigazítást kér.

2020. szept. 10. 07:58
 7/7 anonim ***** válasza:
66%
Németországban élek, amióta kint vagyok (1 éve) azóta tanulok komolyan angolul. Nekem kell a boldoguláshoz. Itt az angol az első idegen nyelv, szóval v.mennyire mindenki "beszéli". Munkakeresésnél nagy előny. Ha tudsz angolul, sokkal több jobb munkára van esélyed.
2020. szept. 11. 20:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!