Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Angolul hogy szól az, hogy:...

Angolul hogy szól az, hogy: Nincs tej a hűtőben?--- There is no milk in the fridge? vagy No milk in the fridge?

Figyelt kérdés
Tudom, béna kérdés de bajban vagyok a nyelvtannal.
2020. aug. 22. 17:56
 1/3 anonim válasza:
100%
Tulajdonképpen mindkettő használható, attól függ kinek írod, ha hivatalosabb dologhoz kell akkor az első, ha csak barátnak akkor mehet a második is.
2020. aug. 22. 18:00
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Nyelvtanilag "isn't there any milk in the fridge?" Legalábbis a te megfogalmazásod szerint. A gyakorlatban inkább egy "are we out of milk?" a használatos.

De egyébként haverok között elmegy a "no milk in the fridge?" is.

2020. aug. 22. 18:17
 3/3 chtt ***** válasza:
100%

Ha ez kijelentés (kicsit ellentmond a kérdőjel és az állító mondat), akkor ahogy a kettes írja, persze egyenes szórenddel: There isn't any milk in the fridge - így tanítják a nyelvkönyvek. Tökéletesen helyes (és nekem szívem csücske:) a "There is no milk..." változat. "No milk..." - írták előttem.

Ha kérdés:

Is there any milk in the fridge? (nem tudom, van-e tej, sima érdeklődés - igen/nem válasz)

Isn't there any milk in the fridge? (úgy tudtam van, megerősítést várok, hogy tényleg nincs)

2020. aug. 22. 18:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!