Szerintetek a nyelvvizsga megbízható képet ad valaki nyelvtudásáról?
Ez nem igaz, igen is ad képet, de nem a B2. Hidd el akik C2-es vizsgával rendelkeznek, azok tudni fognak írni, olvasni és beszélgetni is magabiztosan.
De a C1 is azt takarja, hogy megtudsz szólalni bármilyen helyzetben (még ha nem is tudsz folyékonyam beszélni mindenről) és a szövegértésed is megfelelő szintem van.
B2 is lehet mérvadó, attól függ hol teszed le. De B2 az egy kijátszható vizsga, mivel mindenkinek kell.
C1-ről amúgy tapasztalatból beszélek, mivel a beszéd miatt húztak meg (nem jártam tanárhoz és beszélgetni nem beszélgettem senkivel sem). Ami frusztráló volt, mert hibátlan lett a szövegértésem és egy hibám lett a hallás utániban és jól sikerült a fogalmazás is, de a beszéd nem ment magabiztosan. Szóval a következő vizsgára készültem, szereztem társakat online játékokban akikkel dc-n beszélgettem és következő vizsgám meglett. Azóta bátran kikelentem, hogy magabiztosan tudok kommunikálni angolul, még ismeretlen témákról is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!