Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Van arra esély ,hogy a 2 ....

Van arra esély ,hogy a 2 . koronavírus hullám miatt megint kiadják a diplomákat nyelvvizsga nélkül?

Figyelt kérdés

2020. aug. 15. 23:07
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
56%

#5 Te figyelj már, milyen az a munkarend? Én jártam váltóműszakban is nyelvtanfolyamra, azt is meg lehet oldani.

Ez a "De ítélkezni könnyű..." duma, ez nagyon gáz. :D

Mennyi egy középfokú nyelvvizsga anyaga kilóra vagy karakterszámra? Mint egy két féléves tantárgy az egyetemen. Mennyi félévet abszolváltál, mennyi tárggyal, munka mellett? Tanár nem kell, aki egyetemet végzett, az nagyon jó az önálló tanulásban, forráskeresésben, stb.

Azt el kell ismerni, van, akinek aránytalan nehézséget okoz a nyelvtanulás. Ahogy ismerősök például látom, pont a középfokú az, amire még véres verítékkel eljut az is, aki teljesen tehetségtelen. Ha ilyen problémáid vannak, az más.

2020. aug. 16. 09:52
 12/31 anonim ***** válasza:
66%
Nem tudom. Szerintem, ha a második hullám is hasonlóra sikerül, bezárnak mindent stb., akkor igazságtalanság lenne, ha most nem adnák ki a diplomákat nyelvvizsga hiányában. Az egy dolog, hogy erre tényleg volt-e szükség vagy jó döntés volt-e az első hullám idején, de miután megtörtént szerintem már nem illene most az ellenkezőjét tenni.
2020. aug. 16. 10:15
 13/31 anonim ***** válasza:
67%

"ha a második hullám is hasonlóra sikerül, bezárnak mindent stb., akkor igazságtalanság lenne"

Egyelőre nem erre készülnek. Ha mégis így lenne, akkor megint kiadnák a diplomákat nyelvvizsga nélkül is szerintem. De megint csak úgy, hogy "idén", nem pedig úgy, hogy "na, akkor eltöröltük, soha többé nem kell nyelvvizsga a diplomához".

2020. aug. 16. 10:19
 14/31 anonim ***** válasza:
45%
Igazságtalanság az volt, hogy kiadták. Visszavonás lenne igazságos nem az ismétlés.
2020. aug. 16. 10:26
 15/31 anonim ***** válasza:
39%

A kormány intézkedéseit csak hibáztatni lehet. :D Az olasz példa alapján arra készültek, hogy itt nagy bajok lesznek. Hát kiszórták ezt a kis problémát az ablakon. Nem lett hasonló, országot megrázó eseménysorozat. Most akkor? Vonják be az összes oklevelet, és ne adják ki az újat annak, aki nem vizsgázott? Talán akinek most csak meg kell csinálni a nyelvvizsgát, annak jegyre kéne adni 10 dkg kenyeret naponta, meg egy kanál zsírt, elvégre volt olyan szükségállapot is...

Ez annyira magyaros, ez az attól, mert másnak jobb lett, nekem ugyan nem lett rosszabb, de akkor is utálom a fajtáját...

2020. aug. 16. 10:27
 16/31 anonim ***** válasza:
41%

#10:

"Te figyelj már, milyen az a munkarend? Én jártam váltóműszakban is nyelvtanfolyamra, azt is meg lehet oldani."

Olyan munkarend, hogy bemegyek reggel 8-ra, és nem tudom, hánykor fogok végezni. Ha minden jól megy, délután fél ötkor, ha nem, akkor 6... De van olyan is, hogy este 8 után.

És mivel még ezután tanulok, így is van, hogy 4-5 órákat alszok.

Szóval nekem senki ne jöjjön azzal, hogy csak két félévnyi anyag!

Jah, lehet. De nem úgy, hogy két félév között már előre tanulsz a kővetkezőre, hogy mintatanterv szerint tudj haladni!

És igen, foglalkoztam így is az angollal, de ez kevéza nyevvizsgához.

Valaki írta, hogy face meg gyakori...

Nagyon nem. Szakszövegeket megértek. De nem tudom megkérdezni, merre van a vasútállomás. New York Timest valóban nem olvasok.

De ha ráfeküdnék mondjuk az oroszra, és tennék belőle nyelvvizsgát, akkor sem érteném meg.

Igazából azt nem értem, ez sokakat miért zavar? Dögöljön meg a szomszéd tehene is?

Ahelyett, hogy örülne, hogy Ő a nyelvvizsgájával értékesebb a munkaerőpiacon! Tehát semmiképpen nem szenved hátrányt, csak mert ő megcsinálta.

És ismétlem: a 40 felettieknek csak 4 éve kell nyelvvizsga! És akik ezalatt végeztek, most ugyanúgy megkapták...

Na meg azt se felejtsük el: nekem már nem fizetik vissza az első sikeres vizsga díját! :/

2020. aug. 16. 10:28
 17/31 anonim ***** válasza:
Az előző a 11-nek szólt.
2020. aug. 16. 10:30
 18/31 anonim ***** válasza:
81%

"ez sokakat miért zavar?"

Ez nem az egyes emberekről szól, hanem arról, hogy az állam azt akarja, minél többen minél jobban beszéljenek nyelveket, mert úgy hasznosabb tagjai a társadalomnak. Ezért ha mindenkinek nem is, a diplomásoknak előírják, hogy legalább a nyelvvizsga szintjét üssék meg.

"nekem már nem fizetik vissza az első sikeres vizsga díját"

Miért nem?

2020. aug. 16. 10:34
 19/31 anonim ***** válasza:
54%

#18: Azért, mert az csak a 35 év alattiaknak jár. Én meg már 47 vagyok.

Ha az állam meg azt akarja, hogy minél többen tanuljanak nyelveket, akkor talán az oktatásban kellene inkább először ennek megteremteni az alapjait.

2020. aug. 16. 10:38
 20/31 anonim ***** válasza:
33%
Ennek semmi köze nem volt a vírushelyzet kezeléséhez. Persze, nagy bajra készültek és? Irreális azt hinni, hogy ennek a járványkezeléshez van köze és nem a választásokhoz.
2020. aug. 16. 10:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!