Angol után most kezdenék el egy új nyelvet tanulni mit ajánlotok mi legyen és miért? Én eddig a spanyolba gondolkozok. Mennyire könnyű nyelv?
Én viszont a németet támogatom, ha egyszer külföldre vet a sors, német nyelvterületen sokkal jobb lehetőségeid vannak, mint a spanyolon (igen, sokkal többen beszélik, csak a nagy részük nem olyan ország, ahova te ki akarsz költözni).
VISZONT a LEGFONTOSABB, hogy te szeresd az adott nyelvet!
Magyarul hiába ajánlom neked a németet, ha neked a spanyol, a francia vagy épp az üzbég tetszik, akkor azt tanuld. Olyat ne, amit nem kedvelsz, mert az úgy nagy szenvedés (és valószínűleg kudarc) lesz.
a harmas valaszolo nagyon jol mondja.
en beszelek spanyolul es nemetul is, eltem mind a ketto orszagban is. ha ki szeretnel utazni, es/vagy csak kerdeseid vannak a kinti eletrol, irj ram (sajnos franciarol meg a tobbirol nem tudok meg velemenyt irni)
azt tanuld, ami neked tetszik. ha a spanyol az, vagj bele! nem fog a karodra menni egy plusz nyelv, es idod mindig lesz ujat tanulni. en megismerkedtem a nemettel es beleszerettem. megismerkedtem a spanyollal es -meg ha az almom is volt a spanyol nyelvet megtanulni- utalom.
de ha azt nezzuk melyik hasznosabb, akkor a ketto kozul a nemetet valasztom. (nemetben tobb penzt kereshetsz). de az orosz nyelvvel is sokra viheted. nekem az lesz a kovetkezo. vagy mint az ismerosom, elkezdhetsz ritkabban beszelt nyelvet tanulni; gondolok most a kinaira pl, ami eleg ertekes tudas lehet. megfizetik a ritka tudasu embereket.
(((a nyelv nehezsegerol sajnos nem tudok mit irni. szerintem mindig van nehezebb es konnyebb resze. csak meg kell tanulni. en nagyon szivesen foglalkozom a nyelvvel, ezert nem is erzem nagyon, hogy nehez lenne.)))
de most visszakerdeznek, hogy mire kell. csak hobby? vagy ki akarsz utazni? olyan palyat akarsz valasztani, ahol a nyelvtudas fontos?
remelem, egy ici-picit tudtam segiteni:]
Szia!
Én is a spanyolt ajánlom, hisz világnyelv a némettel ellentétben. Hasznosságát tekintve pedig nem utolsó szempont, hogy az USAban a második legbeszéltebb nyelv az angol után, valamint Mexikó, Chile, Spanyolország, etc. sem elhanyagolható országok. Én autodidakta módon tanultam meg, ha kérdésed van írj nyugodtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!