Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Lehetséges-e (van rá reális...

Cristo kérdése:

Lehetséges-e (van rá reális esély), hogy kb mostantól (a napokban) fél év alatt egy nyelvet elsajátítsak legalább kommunikációképes (B2) szintig?

Figyelt kérdés
Nyilván szeretném tovább is, csak kissé sürget az idő. Természetesen munka nem számít most, nem jön szóba ilyesmi, időm lesz. Elszánt vagyok, csak reális célt akarok kitűzni magamnak. (Németről lenne szó, és nem teljesen az alapoktól menne, mert 5 évig tanultam általánosban, kb egy A1-A2-es szinten menne jelenleg is). Hallással, olvasással, írott és beszélt kommunikációt is beleértve. (Esetleg egy gyengébb C1 szint játszhat még?)

2020. aug. 11. 23:13
 1/8 anonim ***** válasza:
0%

rajtad múlik. Ha találsz egy jó tanárt, megfizeted, minden nap tanulsz, gyakorolsz és jó nyelvérzéked van, akkor talán... Bár ha, 5 év alatt A2-B1 szintre jutottál, nem vennék rá mérget.

Értem, hogy azóta felejtettél, de gondolom nem B2-C1 szintről felejtettél annyit, hogy mára A1-A2 maradt.

2020. aug. 11. 23:33
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Lehetetlen, hacsak nem vagy zseni. A szintváltás évek kemény munkája, nem pedig fél éves tanfolyam. Maximus B1-B2 re számíts. Ha lehet utazzál ki egy kicsit és teszteld a tudásod és feszegesd a határokat.

Also gib nicht auf, es wird schon gehen, nur du musst unbeding sehr viel Energie reinstecken und (glaub es mir) es wird funktionieren!

Viel Glück! Der Elfolg wird bald kommen, falls du es richtig machst!

Ich drücke dir die Daumen!

2020. aug. 11. 23:33
 3/8 A kérdező kommentje:

Nem (csak) magam miatt jutottam olyan szintre amilyen: 4. osztálytól 8.-ig tanultam, 5.-ben elölről kezdtük az egész anyagot (onnan, hogy "wie heißt du" kb - talán tanárváltás miatt (?)), majd 7.-től szintén, de ekkor már volt rá rendes ok is (6 osztályos kisgimnáziumba jártam, ahol keveredtek az emberek (tudásai)). 8. után meg gimit váltottam a céljaim eléréséhez, és ott a második nyelv az olasz volt. Nem bántam meg, de most tényleg a németet fel kell turbóznom, amennyire/ameddig lehet.

Köszi utolsó! :D Nanáhogy!

2020. aug. 12. 00:07
 4/8 anonim ***** válasza:
Szerintem egy jó magántanárral, aki hatékonyan és a te céljaidnak megfelelően tud tanítani, nagyon-nagyon sok munkával, időráfordítással és nagyon jó nyelvérzékkel nem lehetetlen a B2. Végig nagyon motiváltnak kell maradnod, és gyakorlatilag minden nap tanulnod kell. A szabadidődben is nézz német TV-t, hallgass német rádiót, olvass német könyvet stb. Szerintem a C1 nem annyira reális.
2020. aug. 12. 01:10
 5/8 A kérdező kommentje:

Igen, én is valahogy így gondoltam.

Na meglátjuk fél év múlva... :D

2020. aug. 12. 09:37
 6/8 anonim ***** válasza:

Én jövő márciusra tűztem ki a B2-es angolt, egy hónapja kezdtem. Az alap szerintem már hamarosan megvan, elég sokat tanulok, ráadásul minden nap csinálom. Előtte ugyan tanultam hosszú évekig, de nem érdekelt, úgy voltam vele, hogy én ezt nem tanulom, nem csinálom. Aztán kiballagtam annyival, hogy "My name is..."

Hülye voltam.

Te eseted a német, ami nehezebb, ha elszánt vagy, akkor hajrá! Keress tanárt, levelezőtàrsat, hallgass sok szöveget, olvass, tudod szerintem a praktikàkat!

Félév múlva folytasd a kérdésd, légy szíves! Jó motiváció lehet mások számára, akik majd ide tévednek.

2020. aug. 13. 02:59
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszi. Igen, nem könnyebb a német, bár az előnyt jelent nekem is, hogy legalább nem a 0-ról indulok. De alapjáraton szerintem ha mást nem is, B2 menne legalább. Már nekiláttam és mindennaposítom, mert szerintem így tud megragadni a legkönnyebben. Hogy kell-e tanár, még nem tudom... Egyelőre boldogulok egyedül, és vannak németül tudó barátaim (akár olyan is, aki évek óta Ausztriában él), majd látom, mit tudok kihozni ebből. Nem mellesleg az internet is tud segíteni, angolul tudok.
2020. aug. 13. 22:40
 8/8 anonim ***** válasza:
B1 a reális ennyi kihagyás után
2020. aug. 17. 22:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!