Lehetséges-e (van rá reális esély), hogy kb mostantól (a napokban) fél év alatt egy nyelvet elsajátítsak legalább kommunikációképes (B2) szintig?
rajtad múlik. Ha találsz egy jó tanárt, megfizeted, minden nap tanulsz, gyakorolsz és jó nyelvérzéked van, akkor talán... Bár ha, 5 év alatt A2-B1 szintre jutottál, nem vennék rá mérget.
Értem, hogy azóta felejtettél, de gondolom nem B2-C1 szintről felejtettél annyit, hogy mára A1-A2 maradt.
Lehetetlen, hacsak nem vagy zseni. A szintváltás évek kemény munkája, nem pedig fél éves tanfolyam. Maximus B1-B2 re számíts. Ha lehet utazzál ki egy kicsit és teszteld a tudásod és feszegesd a határokat.
Also gib nicht auf, es wird schon gehen, nur du musst unbeding sehr viel Energie reinstecken und (glaub es mir) es wird funktionieren!
Viel Glück! Der Elfolg wird bald kommen, falls du es richtig machst!
Ich drücke dir die Daumen!
Nem (csak) magam miatt jutottam olyan szintre amilyen: 4. osztálytól 8.-ig tanultam, 5.-ben elölről kezdtük az egész anyagot (onnan, hogy "wie heißt du" kb - talán tanárváltás miatt (?)), majd 7.-től szintén, de ekkor már volt rá rendes ok is (6 osztályos kisgimnáziumba jártam, ahol keveredtek az emberek (tudásai)). 8. után meg gimit váltottam a céljaim eléréséhez, és ott a második nyelv az olasz volt. Nem bántam meg, de most tényleg a németet fel kell turbóznom, amennyire/ameddig lehet.
Köszi utolsó! :D Nanáhogy!
Igen, én is valahogy így gondoltam.
Na meglátjuk fél év múlva... :D
Én jövő márciusra tűztem ki a B2-es angolt, egy hónapja kezdtem. Az alap szerintem már hamarosan megvan, elég sokat tanulok, ráadásul minden nap csinálom. Előtte ugyan tanultam hosszú évekig, de nem érdekelt, úgy voltam vele, hogy én ezt nem tanulom, nem csinálom. Aztán kiballagtam annyival, hogy "My name is..."
Hülye voltam.
Te eseted a német, ami nehezebb, ha elszánt vagy, akkor hajrá! Keress tanárt, levelezőtàrsat, hallgass sok szöveget, olvass, tudod szerintem a praktikàkat!
Félév múlva folytasd a kérdésd, légy szíves! Jó motiváció lehet mások számára, akik majd ide tévednek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!