Ha nyelvvizsgát később szerzek, miután leállamvizsgáztam, 1 évvel később én is átvehetem ünnepélyes keretek között a diplomát?
Gyógyszerész szak
Csak valami olyan rendelet is van, hogy pótátadást tartanak azoknak, akik emiatt később veszik át, kérhetem, hogy én később vehessem át ünnepélyes keretek között a következő évfolyammal?
Én is hasonló helyzetben vagyok, nem gyógyszerészetin, hanem orvosin. Még próbálkozok a nyelvvizsgával a szigorlatok mellett, hátha sikerül a decemberi diplomaosztóig. Gimiben németből nyelvvizsgáztam és az olasszal foglalkoztam jobban. Az angol tanárom borzalmas volt, csak a kedvemet vette el az egésztől. Most jutottam el oda, hogy az ő ,,oktatása" kezd a feledés homályába veszni, és képes vagyok elhinni, hogy igenis meg tudom tanulni ezt a nyelvet is. Nálunk az volt a probléma, hogy hiába voltam kezdő csoportban, többen már általánosban is különórára jártak és gimiben nyelvvizsgáztak. Viszont nem kerültek át a haladó csoportba, hanem úgy vette a tanár, hogy akkor itt mindenki mennyire okos és ügyes, ezért veszi a többiekkel is a nyelvvizsga könyvet. :D Hát csodálatos volt, mikor még az alap dolgokat sem tudtam angolból.
Én már hallottam olyat is, akinek nem volt meg a nyelvvizsgája és elmehetett a diplomaosztóra. Csak kapott egy igazolást, hogy sikeresen államvizsgázott. Szóval szerintem a TO/dékán felé írj egy üzenetet, erre csak ők tudnak válaszolni. Lehet, hogy te is részt vehetnél az ünnepségen ilyen formában, de az is lehet, hogy csak nyelvvizsga után. Biztosan megoldható. :)
A 3-as válaszoló nem is értem, miért okoskodik bele, ha értelmes választ adni nem tud. Mindenkinek a magánügye, hogy miért nem fért bele az egyetemi éveibe a plusz nyelvtanulás. A kérdező szerintem pont nem szerette volna, ha a szakmai tudása rovására megy az, hogy helyette az angollal foglalkozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!