Lehetséges megtanulni nyelvtanfolyamokon 10 különböző nyelvet anyanyelvi szinten?
Szerintem csak nyelvtanfolyamon egyetlen nyelvet sem lehet anyanyelvi szintre megtanulni. Folyékonyan lehet beszélni, de ahhoz hogy anyanyelvi szinten beszéld a nyelvet - amibe számomra beletartozik, hogy ismered a kis nüansznyi kulturális vonatkozásokat is, ahhoz mindenképpen az adott nyelv országában kell élned jó ideig.
De az is lehet, hogy neked más a véleményed arról, hogy mikor vagy anyanyelvi szinten.
Nincs kizárva de tisztázni kéne mit jelent az anyanyelvi szint
Ez nem egy konkrét fogalom hanem nagyon relatív
Ha az anyanyelvi szint jelentése "választékos kifejezés, erős akcentus nélkül és a képesség megléte az árnyalt fogalmazásra és a mindennapi élethez tartozó folyamatok, ügyek intézésére" akkor a 10 nyelv nagy kihívás.
Nekem 4 nyelvet sikerült 30 év alatt:
1) ANGOL, amit középsikolában tanultam, majd Hollandiában tudtam ténylegesen felfejleszteni.
2) NÉMET, amit kezdetben önerőből, majd német munkavállalás során sikerült részletekbe menően elsajátítani.
3) OLASZ, amit Lugano városában használtam, Svájcban - főleg munka miatt.
4) FRANCIA, amit még most is fejlesztek.
Tpasztalatok:
1)Egyik nyelvet sem tudtam volna külföldi tanulás nélkül, csak nyelvtanfolyammal elsajátítani, bár az alapokat otthon tanultam meg.
2) Nem csak megtanulni kell egy nyelvet, hanem szinten tartani is - nekem a 4 bizonyult a maximumnak.
3) 4 nyelv után a rokon nyelvek részben - főleg írásalapú - megértése lehetőséggé válik, bár azt nem nevezném nyelvtudásnak. :)
Összegezve:
10 nyelv anyanyelvi elsajátítását nyelvtanfolyamon - anyanyelvi közeg nélkül - nehezen tartom elképzelhetőnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!