Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Sürgös középfoku német nyelvvi...

Sürgös középfoku német nyelvvizsga. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
Sziasztok az élet sajnos ugy hozta h az a cég ameiknél dolgozom ki jelentette h szortirozást végez decemberben (karácsonyi ajándék:S) és csak akkor tarthatom meg az állásom ha le teszek addigra egy német minimum középfoku nyelvizsgát. Soha nem tanultam németet.aki volt már ilyen helyzetben és meg oldota vagy aki tud segiteni segitsen légyszives, mit csináljak?
2010. aug. 4. 12:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom dolgozol, így nem tudsz kimenni német nyelvterületre. Kezdj el iszonyat gyorsan szavakat tanulni!, pl. quizlet.-bár angol nyelvű, de bármilyen nyelvű szavakat tudsz vele tanulni. Illetve a nyelvtanhoz az eduverzum.hu oldalat ajánlom, ott elég alaposan végigveszi veled a nyelvtant. Illetve hallgass sok német zenét, német tévécsatornát, az interneten is el tudod érni őket, és a legkönnyebb :)

Sok sikert!

2010. aug. 4. 12:21
 2/11 anonim ***** válasza:
19/L
2010. aug. 4. 12:21
 3/11 anonim ***** válasza:
89%

Én nem akarlak megbántani, de ha nem vagy nyelvzseni, 4 hónap alatt a nulláról középfokig nem valószínű, hogy eljutsz. :( 1 év is elég jó teljesítmény, szerintem.

Ha mégis belevágsz, akkor a nyelvtanhoz jól jöhet egy tanár, és közben annyi németet hallgatni, tanulni, amennyit csak tudsz (mp3 lejátszón, számítógépen filmnézés közben) napi sok órában. Én így tanultam angolt, nekem ez nagyon bevált.

Ha vizsgázni készülsz akkor a TELC nyelvvizsgát tegyél, messze a legegyszerűbb és egyben államilag elismert is!

Ha keményen tanulsz, a vizsgán átmehetsz, ami azt jelenti, hogy lesz papírod, de távolról sem azt, hogy középfokon leszel!

Bocs a negatív kezdésért, de ez azért tényleg húzós,

kemény munka lesz!

2010. aug. 4. 12:23
 4/11 anonim ***** válasza:
Napi 25 szó, alap nyelvtan, de az tökéletesen és sok zene, tv stb. Ha ez megvan tanár segítségével menj bele egy kicsit a nyelvtan mélyebb rétegeibe. Vannak ilyen vékony könyvek is, pár száz forint, szintekre osztva, az is nagyon sokat segít. Ha eljutsz a nyelvvizsgáig ott nyugodtan említheted, hogy ez neked nagyon fontos, általában megértőek. (a volt matektanáromnak a diplomához kellett és segítettek neki, amiben lehetett.) Nem lehetetlen, de sok erő kell hozzá és elszántság. Mindent bele, szorítok!
2010. aug. 4. 12:27
 5/11 anonim ***** válasza:
24%

Zene, filmek nemet nyelven, sok feladatlap kitoltese, welt.

Ami meg fontos, hamar jelentkezz, mert mar most se hiszem, hogy meglesz decemberre. Ha augusztusban jelentkezel, ha mazlid van oktoberre lesz idopontod es meg egy honap mire kiallitjak a bizonyitvanyt es sok helyen nem fogadjak el a nyelvvizsga altal kiallitott igazolast.

Sok sikert, ne add fel, semi sem lehetetlen, csak bäszott nehez!(:

2010. aug. 4. 19:22
 6/11 A kérdező kommentje:
igen tudom honagyon halál lesz és még ráadásul munka mellet de mit csináljak meg akarom tartani az állásom és ezért mindent meg teszek meg kell tennem. köszönöm a segitségeket. még esetleg nem tudnátok olyan online nyelvoktató probramokat amivel tudnék tanulni, fel készüli?
2010. aug. 4. 22:19
 7/11 anonim ***** válasza:

www.livemocha.com

ez direkt ilyen nyelvtanulós oldal, itt akár német anyanyelvű emberektől is megtanulhatod a nyelvet. :)

Én így tanulok spanyolt, egy perui ismerős elmagyarázza amit nem értek és hidd el nagyon sokat segít!

Persze emellett keményen ülj rá a tankönyvekre meg amiket az előző válaszolók is írtak. De nagyon sok sikert kívánok neked, remélem meg marad az állásod :)

2010. aug. 10. 20:10
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segitséget:)
2010. aug. 11. 11:46
 9/11 anonim ***** válasza:
Nem akarlak megbántani, de őszintén, szerintem 2 hónap nem fogsz megtanulni középfokon németül :( Még ha intenzíven tanulod, akkor se, 2 hónap az egyszerűen kevés, alapfokra elég, de annál többre nem nagyon. Nekem felsőfokúm van németből, de nem kis időmbe és energiámba telt, mire eljutottam erre a szintre, és azért a németben rengeteg nyelvtani szabály van, miegymás, hát azokat megtanulni se megy csettintésre, nem hogy a szókincset bővíteni... Én a helyedben elkezdenék inkább másik állás után nézni, ne haragudj, de nem tartom reálisnak, hogy 2 hónap alatt a 0-ról középfokra fejlődj... :(
2011. okt. 30. 18:33
 10/11 anonim ***** válasza:
Milyen cég az ahol nem nyelvtudást, hanem nyelvvizsgát várnak el a dolgozótól??? Én még ilyen céget nem láttam. De nyilván itt sem erről van szó, mert bevallottan egy szót sem beszélsz németül és még csak nem is utalsz rá, hogy a munkádban használnod kellene a németet. Tehát ezt az esetlen magyaráratot nyilván csak kitaláltad és valójában nem a munkahelyed írta elő a nyelvvizsgát. (Egyébként: "ameik" helyett amelyik, "meg oldota" helyett megoldotta, stb.)
2011. okt. 31. 09:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!