Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » 90 százalékos emelt angol...

90 százalékos emelt angol érettségi?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Össze kellene hoznom októberben egy 90 százalékos emelt angol érettségit, hogy meglegyen a pontom az egyetemre. Most májusban is emelteztem belőle, az 76% lett.

Mit javasoltok, amivel fel tudom tornázni?

Csinálom a feladatsorokat, de javasolnátok pl könyveket, hogy nektek esetleg mi vált be?

Remélhetőleg akkor már lesz szóbeli is, úgyhogy arra is kérnék javaslatokat.

2020. aug. 4. 08:25
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ahhoz előbb azt kellene tudni, hogy min kellene javítani...
2020. aug. 4. 11:05
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha a listening lett gyengébb, akkor sok youtube videót nézz, filmeket, sorozatokat, emellett pedig listening feladatokat is oldj meg.

Ha a reading lett gyengébb, akkor olvass cikkeket, könyveket, híreket és reading feladatokat oldj meg.

Ha a szókincseden kéne fejleszteni, akkor szintén az olvasást ajánlom különböző témákban, de a videók és filmek szintén hasznosak lehetnek. Ha neked beválik, akkor a szavak bemagolása, megtanulása is megoldás lehet.

Ha a grammar nem ment, akkor ilyen típusú feladatokat csinálj, javítás közben pedig keress rá az adott nyelvtani szabályra amiket elrontottál, így nagyobb esély van rá, hogy legközelebb már nem rontod el.

2020. aug. 4. 11:36
 3/8 anonim ***** válasza:
18%
86 %-os emelt angolhoz felsőfokú nyelvtudás volt elég, akinek "csak" nem volt meg róla a papírja, de a szintje felsőfokú volt és iszonyatosan szívatták érte. kb. erre készülj. És kitűnő volt végig angolból dicsérettel az összes évfolyamon egy kiváló tanár mellett.
2020. aug. 4. 11:45
 4/8 anonim ***** válasza:
77%
* összes évfolyamon-két tannyelvűben, úgy hogy 0-ban csak angol tanárok mellett folyt az angol oktatás-még az amerikai törit is úgy tanulták.
2020. aug. 4. 11:47
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Megkérdeztem az illetőt, és azt mondta, hogy az írásbelin rántják le az embereket a legjobban, mert neki a szóbelije 100%-os lett, és minden pontvesztést az írásbelin kapott. Tehát az írásbeli dolgaira feküdj rá a legjobban.
2020. aug. 4. 14:59
 6/8 anonim ***** válasza:

"Tehát az írásbeli dolgaira feküdj rá a legjobban."

Ez egyenesen következik pusztán abból a tényből, hogy a szóbeli csak 30 pont a 150-ből.

2020. aug. 4. 19:31
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
6 Én nem nyelvvizsgáztam, és csak a kérdezőnek akartam segíteni, hogy sikerüljön neki az amit szeretne.
2020. aug. 4. 19:34
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Kettes vagyok

Az a baj, hogy az írásbeli részén nem tudnak úgymond figyelmen kívül hagyni apróbb hibákat, ha nem azt a választ írtad ami a megoldásban szerepel, akkor nulla pont. Szóbelin viszont sokkal rugalmasabbak, ha folyamatosan beszélsz akkor már az akkor is jó, ha nem teljesen helyes nyelvtanilag. Épp ezért kell inkább az írásbeli részére ráfeküdni, az fontosabb.

2020. aug. 4. 22:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!