Középfokú angol nyelvvizsga tapasztalatok? Kinek mi a tapasztala, melyik a legegyszerűbb úgymond?
Erre nincs univerzális válasz. Én pl mindig utáltam a nyelvtant, de szeretem a szövegértéses feladatokat, szóval nekem tökéletes volt a TELC, lehet te nem ilyen alkat vagy.
Nézd meg a mintafeladatokat es válaszd azt ahol a legszimpatikusabb a a feladattipusok.
Köszönöm a válaszokat!
Egyébkent egyetemhez kell majd pontok miatt.
Amitől meg félek nagyon az a szóbeli rész, tudok beszélni folyamatosan meg reagálni csak nem vagyok az a beszélő, extrovertált típus.
Uram isten, életemben először rákerestem az Origó mintafeladatsorára, ez tényleg vicc kategória.
Első voltam
Origóban szóbelinél a kommunikáció 25 pontot ér az 50-ből, (szókincs 20 p, nyelvhelyesség 5 p) szóval arra kell a legjobban koncentrálnod, hogy folyamatosan beszélj és beszélj. Én is introvertált vagyok, de 15 percre szerintem nem nagy feladat "leküzdeni" és fosni a szót. :D
(Biztos a többi nyelvvizsga tipusnál is így van, de nekem csak az Origóval van tapasztalatom.)
Szerintem meg hasalj rá a nyelvtanulásra. Ne azt keresd, hogy melyik a legkönnyebb, hanem, hogy melyik az, amelyikhez már kell egy olyan tudás, amit nem fogsz soha se szégyellni.
Ha van nyelvvizsgád, de nem tudsz sem beszélni, sem írni mire odakerül a sor, akkor hiába van diplomád. Ahol konkrétan kell a nyelv is, oda ugyanúgy nem fognak felvenni. Ezért hülyeség ez a diploma adás nyelvvizsga nélkül. Illetve állásinterjún is van angol beszélgetés a legtöbb helyen. Oké, hogy ilyen alapabb dolgokról, de ha ott nem tudsz megszólalni, kaszáltak neked.
Én TELCen voltam anno, az írásbeli csak másodjára sikerült, de azt elfogadják nemzetközileg is, és ez a fontos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!