Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Feliratos filmekből meg lehet...

Feliratos filmekből meg lehet tanulni angolul?

Figyelt kérdés
2020. júl. 26. 20:22
 1/7 anonim ***** válasza:
45%
Nem... egy 90 perces filmben maximum 10 perc beszéd van, de akkor már sokat mondtam. A szövegértést, kiejtést fejlesztheti de nem ettől fogod megérteni, hogy mikor kell használni a present perfect continous-t
2020. júl. 26. 20:26
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Persze, nyelvtankönyvvel kéz a kézben.

De tényleg sokat dob az angolodon a film, sorozatnézés. Később a magyar feliratot cseréld angolra, néha gyakorlásként hagyd el teljesen.

2020. júl. 26. 20:36
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem. MEGtanulni nem tudsz belőle.

Ellenben segít ha az angol nyelvű filmet angol szöveggel nézed, a kiejtést megszokni - hiszen látod a szót és hallod is egyszerre - vagy hallod angolul és alatta a magyar felirat segít a jelentésében. De nem tanít, mert a magyar felirat nem szövegpontos fordítás - néha teljesen más van odaírva.

Amikor már van egy szókincsed és nagy vonalakban érted a szövegeket - akkor segít ha eredeti nyelven nézed a filmet felirattal. De sokszor zavaró is lehet a feliratozás. Lányomnak, fiaimnak sokat segített, ahogy az angol nyelvű könyvek olvasása is, de először kicsiben kell kezdeni, youtube-os videókkal, és ha már azokkal nincs gond, akkor érdemes hosszabb lélegzetű filmekkel tovább menni. De mindnek kellett hozzá már egy meglevő nyelvismeret.

Én a szinten tartásra használom, a neten angol szövegű videókat nézek a nekem érdekes témákról, mint természet, tudomány, politika, főzés - de filmeket nem szeretek angolul nézni, mert akkor nem tanulni akarok hanem szórakozni.

2020. júl. 26. 20:36
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Megtanulni nem lehet, de egy kb. középfokú vagy kicsit azalatt levő angoltudást nagyon nagy mértékben felfejlesztett nálam, kb fél éven keresztül mindennap néztem sorozatokat és utána sikerült a felsőfokú nyelvvizsga.

Én azt ajánlom, hogy eredeti nyelven levő felirattal nézzed és szótárazd ki amit nem tudsz. Írjál le kifejezéseket, tanulj meg mondatokat, szófordulatokat.

Nekem nagyon sokat segített.

2020. júl. 26. 20:38
 5/7 anonim ***** válasza:
86%

Megtanulni nem lehet, de segít. Mármint, nulla angol tudással nézheted a filmet, de nem nagyon fog rád ragadni semmi, mert ugye nem nagyon értesz semmit. Viszont ha van már egy alap angoltudásod, akkor a feliratos filmek nézése segíthet. Én például kiskorom óta mindig ha tehettem, magyar felirat-angol szinkronnal néztem a sorozatokat. Tény, hogy magyar felirattal néztem, de még így is elég sok szó megragadt a fejemben, mert ugye hallgattam amit mondtak, közben néztem a magyar szöveget, és így megtanultam pár szót. Mivel sokszor nem szó szerinti a fordítás, ezért sok szónak a szó szerinti jelentését nem tudtam, csak gondoltam, hogy pontosan mit jelent, viszont ha érdekelt, utánanéztem a pontos fordításnak. Szóval én tényleg úgy érzem, hogy a magyar felirat-angol szinkron segített nekem. Új szavakat is megtanultam, és a kiejtésben is segített.

Na de kb. 15 éves korom óta szinte csak angol felirattal nézek filmeket. Kezdetben szenvedtem vele, sok szavat nem ismertem, viszont most már annyira alap, hogy angolul nézem. Jobban fogalmazva, most már fel se tűnik, ha angol felirattal/szinkronnal nézek egy sorozatot, mert pont úgy megértem, mint a magyart. Ami remek érzés, és szerintem annak, hogy idáig eljutottam, sok köze van annak, hogy nem vártam a magyar szinkronokra, hanem megnéztem angol szinkron-magyar feliratokkal a sorozatokat, filmeket. :D Szóval szerintem ha van egy alap angol tudásod, akkor hajrá, nézd a filmeket felirattal, nem haszontalan. :)

2020. júl. 26. 20:50
 6/7 anonim válasza:
81%
Egyetértek az előttem szólóval, nulláról megtanulni nem lehet, kell hogy legyen már egy stabil alap tudásod, alap szókincsed és akkor nagyon sokat tud segíteni hallott szöveg értésben és úgy általában fejleszti a szókincsed. A nyelvtant nem hiszem hogy filmekből meg lehet tanulni, ahhoz kell egy nyelv könyv és/vagy tanár.
2020. júl. 28. 09:56
 7/7 atesz763 ***** válasza:
Egy filmből nem, de ha minél többet használod az angolt annál jobban fejlődik majd a tudásod úgyhogy jó ötlet filmeket meg videókat angolul nézni, nekem legalább is nagyon bevált
2020. aug. 8. 13:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!