Dexam vagy EuroExam? Melyiket ajánljátok? Dexamnál mit takar a "modul"?
B2-tes angolnál látni, hogy "Humán/Reál/Nincs modul(B1)".
Szóval ha nincs modult választom, akkor csak B1-et fog érni a nyelvvizsgám? Ugyan ezért a komplex vizsgáért Euro-n rendes B2-t kapunk? Vagy ott is B1-et?
"B2 és C1 szinten az általános témakörök mellett megjelennek a humán- illetve reálérdeklődést kielégítő modulfeladatok. A modulfeladatok tájékozott laikusok számára íródott tudományos témájú szövegeken, hanganyagokon alapulnak, vagy ilyen témájú szövegek létrehozását igénylik a vizsgázótól. A modulfeladatok speciális szakmai ismereteket nem igényelnek, és a vizsga a tárgyi tudást nem méri.
A humánmodul témáit a bölcsészettudományok és a művészetek köréből választja, például irodalom, történelem, pszichológia, zene, stb. A reálmodul témái a természettudományok, agrártudományok és műszaki tudományok körébe tartoznak, például fizika, biológia, környezettudomány, informatika, stb.
A modulfeladatok célja, hogy a kétféle érdeklődésnek megfelelő szövegek és hanganyagok révén a vizsgázó nagyobb kedvvel és önbizalommal készülhessen a nyelvvizsgára és ott jobb eredményt érhessen el."
Én személy szerint reálmodult csináltam. Egyébként én a dexam-et ajánlom.
Értem, szóval pl egy természettudományi interjút hallgathatunk hallottszövegértésen, vagy történelmi eseményről olvashatunk olvasott szövegértésben (?).
Láttam olyat, hogy azt írták, a reál modulnál számolniuk kellett, meg ilyesmik... ez igaz lehet? :o
HUmánra szavazok, a világhálóról vesznek le cikket. Más a szókincsében a két modul, de amire kíváncsiak (pl. szavakkal való kiegészítés) az nem az lesz, hogy tudod-e a claw szó jelentését.
A writing mindkét modulál megegyező, illetve a kérdések és válaszok is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!