Euroexam B2 angol vizsgához hol találhatok témákat?
Nekem ezek a kérdések voltak tavaly:
1. Fontos-e a művészet tanítása az iskolákban? Miért?
2. A modern vagy a hagyományos művészetet részesítem előnyben? Miért?
Igazából nem annyira a témákon van a hangsúly, hanem, hogy véleményed legyen és meg tudd indokolni tömören, választékosan. Én ezeket a válaszokat adtam, és sikerült a vizsgám (mondjuk az írásbelinek hála, mert a magnó botrány volt):
1. Yes, because it improves our mind.
2. I prefer traditional art to modern art, because modern art is difficult to understand.
Én c1-en voltam Euroexamon, de hasonló a b2 is: nem, a rövid tömör válaszok nem jók, mert az a cél, hogy a két vizsgázó között kialakuljon kommunikáció. Azt nézik, hogy meg tudod-e értetni magad mással, illetve te megérted-e őt. A honlapjukon egyébként le van írva a vizsga menete, a valós vizsga pontosan olyan.
Van kifejezetten euroexamos gyakorlókönyv is, ha beszerzed, (megveszed, kölcsönkéred, könyvtárból veszed ki) sokat tud segíteni.
#4-nek: Szerintem nem a discussion részről szólt a kérdés, hanem a "kérdésekről", de reagálva a felvetésedre: discussion résznél a szóbeli partnerem sokkal többet szövegelt nálam, sokszor bele is kavarodott a se füle, se farka szövegébe és kevesebb %-ot kapott, mint én a rövid, de vélemény+indoklásos válaszaimra. 76%-os lett a speaking részem.
A tanárom tanácsa volt volt, aki 50 óra alatt készített fel a B2-re.
Discussion témám: What are the advantages of online education? De itt a 4. válaszoló én vagyok, leírtam mindent részletesen:
https://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__nyelv..
4#
kedves 5. köszönöm az észrevételt, természetesen nem arra buzdítok, hogy össze-vissza hadováljon. ha félreértettem a kérdést, bocsánat. konkrét kérdésre természetesen elég a rövid velős válasz. arra akartam felhívni a fiyelmet, hogy ha csak rövid, bekészített válaszai vannak valakinek, az lehet kevés, ha szűkszavúbb a partere. és nem csak az önkifejezés számít, kifejezettem értékelik, ha segítesz a másiknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!