Miért használnak ebben a mondatban Present Perfect-et?
Figyelt kérdés
It is a successful company. It has opened eighty branches in the last three years.
Én úgy tudtam, hogy van a mondatban időhatározó (in the last three years), akkor past simple-t kell használni, mivel az utóbbi három év már letelt.
Ha nem lenne ott az időhatározó, biztos hogy present perfectet használnék, de így nem.
Valaki meg tudná magyarázni, miért kell itt Present Perfect-et használni?
Előre is köszönöm.
2020. jún. 29. 09:03
1/4 anonim válasza:
Mertaz utóbbi három évben ez történt, és a tendencia folytatódni fog.
2/4 anonim válasza:
Present perfectes mondatban is lehet időhatározó, persze nem mindegyik.
3/4 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy Present Perfectben időtartamot meg lehet adni (vagyis hogy mennyi idő alatt ment végbe a cselekvés). Tehát nem az van, hogy 3 évvel ezelőtt volt valami, hanem 3 évvel ezelőttől a mai napig tartott.
4/4 anonim válasza:
Mert megnyitották és még mindig nyitva vannak. Ha azt akarod hangsúlyozni, hogy valamit csináltak a múltban, ami még ma is tart, akkor az present perfect.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!