A román nyelv mennyire hasznos?
Gyakran látok diákmunkát és egyéb állást, fordítást, call centeres munkát, irodai munkát román nyelvtudással.
Ha tudnék románul, növelné az esélyeimet hogy munkát találjak, amihez nyelvtudás kell?
Tudok már egy pár nyelven de amúgy jól jöhet egy román nyelvtudás?
Vagy hiába vannak a romános munkák, azt úgyis elkapkodják azok, akik Romániából ideköltöztek?
Rengeteg erdélyi magyar van aki azóta itt él, ők feltehetőleg jobban is beszélik sokkal a nyelvet mint te fogod, szóval elég nagy a konkurencia, igen.
Most hogy van egy kis maréknyi román nyelvet igénylő javarészt support-os munka, az nem azt jelenti, hogy mindjárt meg kéne tanulni a nyelvet és erre építkezni..
Szerintem egy nagyobb nyelvre alapozz, aminek nem alig 30 millió beszélője van.
Szóval ha már úgyis egy új nyelvbe kezdesz, akkor legyen valami hasznosabb, biztosabb.
Nem tudom milyen nyelveket tudsz eddig, de egy szláv nyelvvel nem tudsz mellélőni, hisz onnan csak egy fél lépés egy másik szláv nyelvre való átállás. Latin nyelvek közül európai szinten francia, világszinten spanyol. Ha kijjebb akarunk menni, jól járhatnál a kínaival is.
(Ezeket úgy írtam, hogy következtetni mertem a meglévő angol és német nyelvtudásod, mert ezek után jönnek a fent említettek.)
Ha új, hasznos nyelvet akarsz tanulni, inkább a németet tanuld!
Ha nem kell hosszú időn keresztül román környezetben dolgozz, akkor szerintem a románt hanyagold.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!