Nagyon ritkán használt angol nyelvtani szabályokat minek tanítanak középiskolásoknak?
Figyelt kérdés
Olyan ritkán használt, hogy még az anyanyelviek is elrontanák vagy nem hallottak róla.2020. jún. 19. 20:40
1/6 anonim válasza:
Ők egy sima simple presentet is képesek elrontani.
Az a célod, hogy egy iskolázatlan ember benyomását keltsd? Mert akkor ne tanuld meg!
2/6 A kérdező kommentje:
Miért lennék iskolázatlan, azért mert nem érdekelnek olyan szabályok amik csak a könyvekben léteznek?
2020. jún. 19. 22:38
3/6 anonim válasza:
De még azt sem érted, amit írok! Nem azt mondtam, hogy az vagy, csak azt, hogy ha rossz nyelvtannal beszélsz, akkor ANNAK A BENYOMÁSÁT KELTED, mintha az lennél. ÉS ez igaz akkor is, ha anyanyelvi beszélőről beszélünk. Ne egy bányász szókincsére és nyelvtanjára gyúrj! Az orvos meg használni fogja ezeket is! Törekedj a szép beszédre!
4/6 A kérdező kommentje:
Te értetted félre a kérdésemet. Nem úgy értettem, hogy egy tanulatlan anyanyelvi nem tudja, hanem még a tanultak sem hallottak róla, mert annyira ritkán használt. Akkor nekem, aki csak használni akarja az ő nyelvüket, minek kell ilyeneket megtanulnia?
Megjegyzem, kissé arrogáns dolog ebben a kérdésben az anyanyelvieket lealacsonyítani. Te talán jobban tudsz náluk vagy valaha is fogsz?
"Minden nemzet a maga nyelvén lett tudós, de idegenen sohasem."
2020. jún. 20. 00:16
5/6 anonim válasza:
Nem tanítanak. Középsuliban max B2 szintig tanítanak (általános tantervvel). Ott max szenvedő szerkezet, reported speech meg fontosabb igeidők vannak. Ezek a nyelvtani szerkezetek elég gyakoriak, és hasznosak. Ha az a célod hogy jó jegyeket kapj, akkor komolyan kell venni a nyelvtant, ha csak külföldön akarsz túlélni, akkor nem fontos, ígyis úgyis megértik. Egyébként az előttem szólónak igaza van abban, hogy az anyanyelvi beszélők is gyakran elrontják a nyelvtant (nemcsak az angolok, hanem minden nyelv beszélői!).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!