Érdemes pusztán hobbiból elkezdeni nyelvet tanulni?
#5-ös vagyok.
Tévedsz, természettudományi PhD-t csinálok. A kutatáshoz pedig "elég" csak a szakirodalmat bújni (meg a gyakorlati része, amit a szabadidőmben sajnos nem tudok végezni). Mindig jelennek meg újabb publikációk, fejlődik a terület, azokkal kell lépést tartanom. Még ha majd adjunktus leszek is "csak" ezekkel kell majd foglalkoznom. A legsikeresebb kutatók a legelkötelezettebbek is szoktak lenni, már pedig ez csak akarás kérdése.
Még annyit hozzáfűznék, hogy véleményem szerint a nyelvtudás csak akkor hasznavehető, ha kommunikációképes (az pedig B2 szint), passzióból nyelvtani feladatok megoldásával nem sokra megy az ember. Ha neked megéri az a sok idő eljutni arra a szintre, akkor csináld.
"Még annyit hozzáfűznék, hogy véleményem szerint a nyelvtudás csak akkor hasznavehető, ha kommunikációképes"
Hehe. :D
Te írtad, hogy tervben a nyaralás is, akkor ott mit fogsz vele kezdeni ha nem társalogni?
Ha azokat a sorozatokat, könyveket stb már más nyelven is érted, akkor olyan nagy hasznod nem származik a tanulásból.
Nem veled akartam hosszas dialógusba bonyolódni, de akkor erre még válaszolok: nyaralás alatt nem hátrány, ha mondjuk megértem a kiírásokat, hangosbemondót stb stb. Nem helyiekkel akarok mély diskurzusba bocsátkozni az 1 hetes nyaralás alatt.
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat és a szavazatokat, melyek azt hiszem, elég egyértelműek. Meggyőzött, hogy vegyem igénybe az ingyenes tanulási lehetőséget. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!