Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Érdemes pusztán hobbiból...

Érdemes pusztán hobbiból elkezdeni nyelvet tanulni?

Figyelt kérdés
Nem tervezek külföldre költözni, és igazából itthon sincsenek terveim a nyelvvel, csak azért tanulnám, mert nagyon tetszik és érdekel az adott ország kultúrája. Érdemes így időt, energiát és pénzt fektetni egy "hobbiba"?

2020. jún. 16. 20:53
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
0%

#5-ös vagyok.

Tévedsz, természettudományi PhD-t csinálok. A kutatáshoz pedig "elég" csak a szakirodalmat bújni (meg a gyakorlati része, amit a szabadidőmben sajnos nem tudok végezni). Mindig jelennek meg újabb publikációk, fejlődik a terület, azokkal kell lépést tartanom. Még ha majd adjunktus leszek is "csak" ezekkel kell majd foglalkoznom. A legsikeresebb kutatók a legelkötelezettebbek is szoktak lenni, már pedig ez csak akarás kérdése.

Még annyit hozzáfűznék, hogy véleményem szerint a nyelvtudás csak akkor hasznavehető, ha kommunikációképes (az pedig B2 szint), passzióból nyelvtani feladatok megoldásával nem sokra megy az ember. Ha neked megéri az a sok idő eljutni arra a szintre, akkor csináld.

2020. jún. 18. 13:48
 12/17 anonim ***** válasza:
55%

"Még annyit hozzáfűznék, hogy véleményem szerint a nyelvtudás csak akkor hasznavehető, ha kommunikációképes"

Hehe. :D

2020. jún. 18. 15:35
 13/17 A kérdező kommentje:
Miért csak akkor lenne hasznavehető, ha kommunikációképes? És ha én nem anyanyelviekkel akarok társalogni, hanem olvasni és hallgatni (film, zene) az adott nyelven úgy, hogy értsem is? Ezt hívják passzív nyelvtudásnak, ami szerintem egyáltalán nem hasztalan, csak másra jó, mint az aktív nyelvtudás.
2020. jún. 18. 16:12
 14/17 anonim ***** válasza:
0%

Te írtad, hogy tervben a nyaralás is, akkor ott mit fogsz vele kezdeni ha nem társalogni?

Ha azokat a sorozatokat, könyveket stb már más nyelven is érted, akkor olyan nagy hasznod nem származik a tanulásból.

2020. jún. 18. 17:45
 15/17 A kérdező kommentje:

Nem veled akartam hosszas dialógusba bonyolódni, de akkor erre még válaszolok: nyaralás alatt nem hátrány, ha mondjuk megértem a kiírásokat, hangosbemondót stb stb. Nem helyiekkel akarok mély diskurzusba bocsátkozni az 1 hetes nyaralás alatt.

Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat és a szavazatokat, melyek azt hiszem, elég egyértelműek. Meggyőzött, hogy vegyem igénybe az ingyenes tanulási lehetőséget. :)

2020. jún. 19. 12:49
 16/17 anonim ***** válasza:
51%
Csak azt nem értem, hogy miért kell a nyelvtanuláshoz az Alföldre menni.
2020. jún. 19. 21:14
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Ne is törődj az ilyenekkel:D A mai világban hatalmas előnye van a nyelvtudásnak, és sosem tudhatod, hogy mikor lesz rá szükséged. Én is magamtól kezdtem el középsulis koromban angolul tanulni csak hobbiból. Ahogy végeztem a sulival,hirtelen úgy hozta az élet, hogy kijöttünk külföldre dolgozni anyummal, és mennyire jó is, hogy nem tudnak eladni, és tudok beszélgetni a többi emberrel a munkahelyemen. Még ha csak szórakozásképp tanulod, az is tök jó, hiszen pihenés közben is fejleszted magad, és fitten tartod az agyad. Csak hajrá! ;)
2020. jún. 20. 03:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!