Van kínai és ill/japán online nyelvtanulási lehetőség ebben az elmaradott országban? (bővebben a kérdésben)
Szeretnék kínai, ill. japán nyelvet tanulni, azonban a munka és az időhiány miatt (értsd: ingázással eltöltött idő) sajnos nincsen lehetőségem nyelviskolákba járni (másik dolog a járványügyi helyzet).
Viszont mivel jelenleg nem áll rendelkezésre online - valós idejű - nyelvoktatási rendszer, én ezért itt kérek segítséget a jelenlévőktől.
Ezért keresnék olyan tanulási lehetőséget, amelyet online is igénybe tudnék venni. Természetesen olyan jól szervezett és felépített tanulási rendszerrel, ami magába foglalja:
- A magyar nyelvű online tananyagot
- skype-on (vagy hasonló csatornán) keresztül tartott online távoktatást
- A vizsgázást és a sikeres vizsga elvégzése esetén az elismerő okmányokat
Mely intézmények azok, amelyek a fentieket képesek biztosítani ill. amelyekhez érdemes volna jelentkezni?
Megj.: azért írtam "elmaradott országot", mert hozzánk képest már Romániában is elérhető az online nyelvtanulás olyan keretek között, mintha az ember a nyelviskolába járna, de az egészet képes otthonról folytatni (ismerősöm Romániából származik és tőle tudom ezt), csupán nálunk, Magyarországon tart még ott a rendszer, hogy a két műszakban dolgozó ember oldja még meg, hogy valahogy jusson már be az "isten háta mögötti" nyelviskolába, utána még vergődjön is haza, ahelyett, hogy mindezt egy online tanulási rendszer keretein belül el lehessen intézni úgy, mintha az ember rendes nyelviskolába járna (persze a végén rendes vizsgával, papírokkal meg hasonlóval).
(Kérdés, egyáltalán van-e ilyen opció ebben az országban? Ugyanis a keresgéléseim folyamán nemigazán találkoztam ilyesmivel.)
Ha nem tudod, hogy van-e, akkor miért elmaradott ország?
Ha tudod, hogy nincs, akkor minek kérdezed?
# 2
Ha nem tudod, hogy van-e, akkor miért elmaradott ország?
Ha tudod, hogy nincs, akkor minek kérdezed?
Az első dolgom az volt, hogy utánanézzek ennek a lehetőségnek, de sajnos nem találtam semmit.
"Japán, kínai, angol, e-learning, vizsga, fizetős, online tanulás, távoktatás" - kb. ezen kulcsszavak alapján kerestem rá az online nyelvtanulásra, de sajnos nem találtam semmi használhatót sem."
Márpedig ha "fejlődő ország" lennénk, akkor úgy hiszem hogy kéne ilyen lehetőség legyen idehaza.
Én nem a hazámat akarom pocskondiázni, csupán sajnálom hogy nincs olyan online tanulási lehetőség idehaza, ami már a szomszédban - Romániában - is rendelkezésre áll - ha pedig mégis van, azt a mezei ember miért nem tudja megtalálni?
# 4 Elég ritka, hogy nyelviskolák (amikor nincs járvány) online oktatnának, de egy rakás magántanárt találsz ha keresel.
Persze, nálam a No. 2 opció a magántanár volna, hogyha nem dolgoznának egyrészt horribilis óradíjakkal, másrészt nem vola a többségük "hitvány, nemtörődöm seggfej", akiknek csupán a pénz számít.
Pl.: ez mezei proli szeretne japánul és/vagy kínaiul vagy mondjuk más nyelven megtanulni. Persze ott a sok online tananyag, de mi van ha a delikvens csak akkor képes tanulni, ha van egy "tanító" aki első körben legalább elmagyarázza a dolgokat? Egy-két óra egy magántanárnál egy kisebb vagyonba kerül. Viszont ezen magántanárokhoz szintén el kéne menni személyesen, vagy jópénzért házhoz hívni. Persze lehetne kérni tőlük online oktatást is, de - részemről - már alapból képtelen volnék egy olyan emberhez "tanárként" vagy "tanítóként" viszonyulni, aki igazából azon van hogy jól megszedje magát, nem pedig azon, hogy tényleg segítsen annak, aki szeretne nyelvet tanulni - ergó őmaga éppen hogy leszarja hogy a "tanítványa" hogyan áll, neki csak az a lényeg, hogy a pénzt megkapja.
Néhány ismerősöm mesélte, hogy nem azt kapták a "magántanártól", amit a pénzük után elvártak volna - azaz kb. olyan volt a színvonal, hogy akkor inkább már az ingyenes online tananyaggal is előbb megtanulták volna a nyelvet. Én pontosan ezért nem bízom a "magán nyelvtanárokban".
Nekem meg ismerőseim jó véleménnyel vannak a magán nyelvtanáraikról. És akkor most mi van? Minden magántanár jó? Vagy mind rossz? Nem. Ugyanúgy van köztük is jó meg rossz, mint minden tanár és bármilyen más dolgozó között. Ha nem tetszik otthagyod és kész. A nyelviskola még rosszabb, mert ott is előfordulnak rossz tanárok, de ott be kell fizetned előre az egész 40-60-100 akármennyi órát és nem kapod vissza.
Na de nekem aztán mindegy, azt csinálsz, amit akarsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!