Szia.
Van egy úgy nevezett 30 napos kihívás válassz ki egy könyvet és a 30 napon belül minden nap olvass belőle 30 percig. Azután tanulj meg 5db szót abból a könyvből. Meglátod a 30.nap végére nem csak a nyelvtant fogod vágni hanem a szvakat is.
Van egy angol csoport Facebook csoport ahol szokincsbovitessel foglalkozik
English Writing Practise Group ha van kedved nezd meg.
Egyebkent olvass rengeteget, nezz filmeket.
Szia!
Nekem a szókártyák nagyon be váltak, igen tudom hogy időigényes de ha szókártyával tanulsz akkor tuti megmarad.(: Ezenkívül lehet kapni előre elkészített szókártyákat pl. 500 szó középhaladóknak. Nekem van egy ilyen csomagom, sokat használom, ezenkívűl szoktam magamnak is szókártyákat gyártani, boritékokba csoportosítani témakörök szerint. :D
Szia!
Én angol nyelvű könyvek olvasásával bővítem a szókincsemet.
Az új szavak megtanulásához írtam egy mobil alkalmazást, ami véletlenszerű sorrendben kérdezi ki a szavakat, és ki is tudja ejteni. Ha nem jó választ adsz, megmutatja a választ.
Az alkalmazás letölthető innen:
Egyszerű alkalmazás, de nekem bevált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!