Ha nyelvtanárnál magánórán visszakérdezek, hogy ő hogy van, akkor miért lepődik meg?
Illendő próbáltam lenni, de eléggé furán nézett rám.
Mondjuk igaz, hogy én fiatal férfi vagyok, ő valamivel idősebb hölgy.
Furcsa.
De, hogy kerdezted meg? Mert ha how ya going-ot mondtal how are you going yourself/I hope you’re well as well helyett, akkor volt oka csodalkozni.
Teljesen normálisan kérdeztem vissza, hogy 'És Ön?'
Egyébként nem angolról van, de ez most irreleváns.
Nem biztos, hogy ez a resze a problema.
Angolok udvariassagbol sokszor kerdeznek ra, ilyenkor egy "Fine, thanks!" valaszt varnak vissza. Kis tulzassal akkor is, ha magad alatt vagy, elozo nap halt meg a kutyad, es lett ongyilkos a gyereked, es epp egy kes all ki a hatadbol.
Egyik ismerosomnek mondta egy tanar, hogy magyaroktol mar fel megkerdezni, mert az emberek tenyleg valaszolnak!
Ha az o kerdesere te kimeritoen valaszoltal, lehet, hogy azon lepodott meg. Vagy hogy a sablonvalasznal tobbre szamitottal a reszerol.
Hát ha németül volt akkor mondjuk sokan nem tartanak szünetet a "gut" és az "und du?" között, amit bele szoktak tenni youtube-os videókba mint "külföldiek hibái".
Valószínűbb, hogy csak a kezdeményezés lepte meg, nem akart társalogni veled.
Oroszul volt.
Annyit válaszoltam, hogy jól vagyok köszönöm. És ön.
Valószínű akkor a kezdeményezés volt a hibás.
Egészen biztosan furcsán nézett rám.
Még el is hallgatott. Kérdő tekintettel nézett.
Felismerek azért egy ilyen reakciót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!