Valakinek lenne kedve segíteni? Spanyol.
Sziasztok!
Nemrég kezdtem el spanyolt tanulni. Egy előző kérdésemben már leírtam, hogy a Doulingo alkalmazást használom. A ragozás nem nagyon megy.
Szeretném ha valaki segíteni gyakorolni a spanyolt.
Ha valakinek van kedve akkor itt privátban írjon és gyakorolnám vele nagyon szívesen.
Köszönöm!

Köszönöm!
Mindenképp megnézem!

Lehet, hogy nem fog tetszeni ez a válasz, de nekem csak ez működik amikor a ragozást tanulom:
1. megnézem (tankönyvben, online forrásból) a ragozási szabályt a különböző végződésekre. Ezeket kiírom.
2. gyakorlok néhány sima (nem irreguláris) ragozást úgy hogy nézem a kiírt végződéseket. (írásban vagy csak szóban)
3. letakarom a ragozási szabályokat és jó sok igét elragozok írásban, majd ezeket leellenőrzöm.
4. ugyanezt eljátszom az irreguláris igékkel
5. és ezt minél többszö ismételni, akár
Ezzel jól az agyadba vésed a ragozási szabályt. Ez után érdemes elkezdeni csak különböző feladatokat megoldani, ahol már kontextusban kell egy-egy igének a megfelelő alakját berakni.
Ha tudsz angolul, akkor ajánlom a Practice Makes perfect Spanish Verb Tenses könyvet. Ez leírja, hogy mit hogyan kell ragozni, szabályokat és utána feladatok is vannak. Én a neten találtam ezt a könyvet.
Köszönöm szépen!
Lehet, hogy másnak nem tetszik a válaszod, de nekem ez egy jó módszernek tűnik.
Ment a zöld kéz ;)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!