Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ha olyan gimnáziumba mész,...

Ha olyan gimnáziumba mész, ahol lehet japánt tanulni, vannak olyan plusz programok, amihez pénz kéne?

Figyelt kérdés
Az az igazság, hogy már régóta japános gimnáziumba szerettem volna menni, de az anyukám azt mondta, hogy biztosan sok pluszköltség lenne egy ilyen helyen, és nem tudnánk kifizetni. Ha valaki tudna erre válaszolni, azt nagyon megköszönném☺

2020. jún. 3. 19:06
 1/6 anonim ***** válasza:
0%

Magyarország nem lehet gimnáziumban japánt tanulni.

De ha lenne is ilyen tagozat, miért kerülne plusz költségbe?

2020. jún. 3. 19:08
 2/6 anonim ***** válasza:

De igenis lehet. Pl. A Babits gimiben Újpesten. És azt hiszem, van egy szakközép suli is, ugyancsak Újpesten.

A költségekről nem tudok beszámolni.

2020. jún. 3. 19:11
 3/6 anonim ***** válasza:
53%
Az újpesti Babits Gimiről hallottam, ahol lehet japánt tanulni. Tudtommal ennek nincsenek plusz költségei, mivel sima állami gimi.
2020. jún. 4. 14:19
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat☺
2020. jún. 6. 18:54
 5/6 anonim ***** válasza:
Több állami gimiben is lehet japánt tanulni: Újpesti Babits, Szent-Györgyi (IX. ker.), Bálint Márton (Törökbálint). Hunfalvy (szakközép). Xantusban is választható japán 2. nyelvként. Xantusban 80000ft/félév alapítványi támogatást van, de a többi helyen tudtommal ingyenes.
2020. júl. 1. 16:23
 6/6 anonim ***** válasza:

Bocsánat a Hunfalvy nem szakközép, hanem szakgimnázium, illetve szeptembertől technikum.

A Kőbányai Szent László Gimnáziumban pedig harmadik nyelvként szakköri keretek között lehet japánt tanulni, de ezt csak olvastam nem tudok róla több infót.

Szerintem a japán nyelv tanulása semmivel sem kerül többe, mint bármely más idegennyelv tanulása. Állami oktatásban ingyenes, alapítványi iskolában fizetni kell érte. Érdemes nyílt napon az iskolákban érdeklődni, hogy előfordulhatnak-e esetleges plusz költségek.

2020. júl. 2. 09:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!