Valahogy ezt le fogom tudni küzdeni?
Sziasztok!
Két nyelvet tanulok, mindkettőt nagyon szeretem és nagyon sokat is tanulok naponta. Írásban és itthon, ha fel kell valamit mondani, akkor nagyon jól mennek, viszont, ha valakivel idegen nyelven kéne beszélnem, akkor egyszerűen lefagyok. Az egyik nyelvet egyetemen is tanulom és szóbeli vizsgáknál egyszerűen megőrülök. Rettenetesen nagy bennem a gátlás, mintha minden tudásom kiszivárogna az agyamból, amikor éppen szükségem lenne rá. Bármilyen ötletet szívesen fogadok, ami esetleg segíthet. Agykontrollra is gondoltam, nem tudom, hogy az mennyire jó ötlet. A normális válaszokat előre is köszönöm.

Használni kell!
pl. keress Mo-n élő , adott anyanyelvű külföldi társaságot (akár külföldi diákokat) stb.

Hát ez így van, amit #1 és #2 ír - meg úgy van amit nem írnak, de előtte értendő, hogy egyszerűen erőt kell venni magadon, és csinálni.
Természetesen van, akinél a gátlás már a pecsétes lelkibeteg kategóriába tartozik, ő vegyen igénybe szakértő segítséget.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!