2 év alatt meg lehet tanulni németül?
tizedikes vagyok , 9. osztályos korom óta tanulom a nyelvet. Az első évben nagyon laza tanárunk volt,nagyjából minden "tudásomat" ebben a tanévben szereztem.szerintem eléggé kezdetleges, mondjuk egyszerűbb szövegek megértése és kiejtés nagyjából megy.mondatalkotással és ein/einem/einer stb használatával vannak gondjaim.
Faktnak jövőre a németet jelöltem be:ez 11-ben heti 5 , 12-ben heti 6 német órát jelent.ha szükséges lehet tanárhoz is fogok járni és idén nyáron is megpróbálom magam összeszedni.
Német emeltfokú érettségi a célom.szerintetek így fog sikerülni?
Ha a suliba nem is veszik komolyan, te attól még meg tanulhatsz, ha máshogy nem is magadtól vagy magán tanárral. Meg időben vagy, csak ne csökkenjen a lelkesedés.
Hajrá😁
Köszönöm szépen a biztató válaszokat, remélem tényleg sikerül :)
Mondjuk sokszor olvasok olyanokról hogy valaki 8 vagy 12 év alatt se tanulta meg a nyelvet ezért ijedtem meg:/
Ez a 8-12 év tapasztalataim szerint az iskolai "tanítják, de nem tanulom" -ra vonatkozik.
Nyelvoktatás közoktatás szintjén Mo-n soha nem létezett.
Az egy amolyan zsákutca. Nyilván vannak kivételek, elit iskolák, két-tannyelvű sulik, elkötelezett tanárok és diákok, azonban nem ez a jellemző.
Szorgalommal és tanár segítségével sikerülhet.
Hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!