Angol B2 szinten+nyelvvizsgánál mennyire fontos tudni, mind a 12 féle igeidőt?
Ugyebár, van jelen, múlt jövő.
Mindegyiknek van 4 verziója, azaz összesen 12.
Van, sima, folyamatos, befejezett és folyamatos-befejezett.
Tapasztalataim szerint, a folyamatos-befejezettet akár múlt, akár jövő, akár jelenről van szó, nagyon ritkán használják.
Amerikai filmekben, nem is hallottam még.

Én úgy mentem nyelvvizsgára, hogy a tanárral előtte átvettük mind a 12 igeidőt, de gyakorlatban én is csak a leggyakoribb 5-6-ot alkalmaztam. Így is meglett a nyelvvizsgám (Origón voltam).
Szóval nem csak a saját, hanem az ismerőseim példájából kiindulva, nem kell mindet tudni, hogy meglegyen a nyelvvizsga, mert már kevés vizsgán van nyelvtani teszt, ahol erre direktbe rákérdeznének.

Nem kell tudni mindet, csak a fontosabbakat.
nekem 78 %-os lett összességében, és a nagy lehúzó a magnóhallgatás volt (50% lett).
Oxford Angol Nyelvtani magyarázatok gyakorlatokkal c. könyvet használtam + mellé Languagecert felkészítő könyvet + kreatív angolt (de abban nagyon sok a hiba)
Minden nyelvvizsgából megoldottam 1-2 feladatsort, és rangsoroltam nekem melyik lenne a legjobb. Csak egynyelvű jöhetett szóba (fordítási hibákért nem akartam pontot veszíteni)
Pannon nyelvvizsgát tettem (mert LC-ről csak rossz véleményt hallottam, itt is csak rosszakat írtak), elsőre sikerült.
A két részt külön csináltam, először írásbeli, utána szóbeli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!