Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » ITolc nyelvvizsga menete?

ITolc nyelvvizsga menete?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Láttam a neten ezt az új lehetőséget, és szeretnék érdeklődni.

Az egyik kérdésem az lenne, hogy a mostani ,,különleges helyzetre" való tekintetben valóban elegendő az iTolc nyelvvizsgán csak az egyik vizsgarészt teljesítenem ahhoz, hogy megkaphassam a 28 pluszpontot a felvételim során?

A másik pedig, hogy szeretném tudni, hogyan is zajlik ez az egész. Úgy tudom, nem kötelező bemenni a nyelviskolába, hanem otthonról is lehet vizsgázni. Csak az írásbelit tervezem leadni angolul B2-es szinten. Hogyan működik? Csak a megadott időpontban be kell jelentkeznem az iTolc oldalára, és automatikusan indul a nyelvvizsgám?

A válaszokat előre is nagyon köszönöm!

2020. máj. 30. 19:18
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Szia én vizsgáztam, úgy megy, hogy jelentkezel egy vizsgára, ahhoz 3 időpont van. Egy próbavizsga ahol megnézed milyen a felület, egy rendes vizsga amit majd értékelnek, és egy pótvizsga, hogy ha az elsőt esetleg nem szeretnéd beadni, mert úgy érzed rosszul sikerült akkor van még egy lehetőséged.

Amúgy meg jelentkezel, befizeted a vizsgadíjat és kapsz egy emailt a teendőkkel, le kell majd tölteni egy programot és abból indul el a vizsga akkor amikorra jelentkeztél. Azt hiszem 8 napon belül eredményed is lesz.

A 28 pont akkor jár ha június 15-ig részt veszel vizsgán én úgy tudom, de erre nem vennék mérget, nézz utána.

2020. jún. 2. 23:28
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszod, kicsit furcsálltam, hogy ez a komolyabb tájékoztató mail még csak tegnap érkezett, és valóban leírták a szükséges dolgokat. Az oldalon is kéne egy ilyen tájékoztatás erről, mert teljesen kétségbe voltam esve. xD

A vizsgám emlémetileg június 10.-én lesz, szóval talán időben vagyok.

Mégegyszer köszönöm!

2020. jún. 4. 10:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!