Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Melyik a legegyszerűbb fajta...

Melyik a legegyszerűbb fajta angol nyelvvizsga? Felsofok

Figyelt kérdés

2020. máj. 29. 14:55
 1/7 anonim ***** válasza:

Én ECL-t csináltam, szerintem könnyű volt.

Nincs benne külön nyelvtani rész, szóval ha neked a nyelvtannal van a legnagyobb problémát, de minden mást jól tudsz és gyakorlatiasabb vagy, akkor ajánlom az ECL-t.

Általában a hallgatást szokták nehéznek tartani, de ha sokat hallgatsz angol podcast-eket, nézel filmeket vagy jó kis akcentusos videókat nézel, akkor szerintem fel sem fog tűnni, hogy nehezítve vannak ezek a listening-ek.

A szóbeli része sem nehéz. Partnerrel kell szóbelizni (vagy összeállítanak párba valamely vizsgázóval vagy megjelölhetsz egy vizsgázót konkrét névvel(pl ha az egyik barátod is ott vizsgázik akkor, akkor összeállhattok, csak jelezni kell)). Elsőként bemutatkoztok egymásnak vagy elmesélitek hol találkoztatok. Aztán húztok egy számot. Ez alapján kaptok egy topic-ot, amiről vitázni kell, majd az utolsó részben képekről kell beszélni: egy problémát, tényt kell bemutatni rajtuk keresztül.

ECL-en nincs fordítás, szóval szerintem ez is előny.

2020. máj. 29. 15:14
 2/7 A kérdező kommentje:

Nekem az ECL kozepfok is nagyon huzosnak tunik.

A nyelvtani reszekkel nincs akkora problemam tulajdonkeppen, de a szovegertesem neha gyenge. Meg magyarul is.

De egynyelvuben gondolkodom mindenkepp.

2020. máj. 29. 16:11
 3/7 anonim válasza:

Én Origo felsőt csináltam, és szinte könnyebbnek éreztem, mint a BME közepet! Persze biztos függ attól, hogy milyen típusú szöveget kapsz, ezt pedig sajnos nem lehet befolyásolni egyiknél sem :(

Nekem anno elég gyorsan kellett megszereznem a felsőfokút, hogy megkaphassam a többletpontot érte az egyetemre. Így elmentem egy magántanárhoz, ő javasolta az Origot.

2020. máj. 30. 15:20
 4/7 anonim ***** válasza:
Én is Origót csináltam, nekem is elég könnyű volt, de én azért ezt választottam mivel sokkal jobb vagyok szövegértésben és fordításban mint például egy nyelvtani tesztben. Szerintem azt válaszd amelyik a legjobban illik úgymond hozzád és az erősségeidhez.
2020. máj. 30. 19:17
 5/7 A kérdező kommentje:
Koszonom a tippeket!
2020. máj. 30. 21:34
 6/7 anonim ***** válasza:
59%

Én is Origót csináltam még pár éve, csak ajánlani tudom! Könnyűnek éreztem és tetszettek a feladatok, és 90% felett teljesítettem ^^

Minket anno beparáztattak, hogy a hallgatás nagyon nehéz lesz, mert erős akcentussal rendelkező ember fog majd beszélni egy zajos helyen, de nekünk semmi ilyen nem volt. Beszélgetést is könnyűnek éreztem.

Nem tudom ez mennyire igaz, de a TELC-et könnyűnek mondják. A c1-es feladatsorát nem ismerem, de a b1 és b2 elég könnyűnek tűnt.

2020. máj. 31. 13:25
 7/7 anonim ***** válasza:

az euroexam elég könnyű, de a szövegek nagyon nem hétköznapiak, oké, hogy felsőfok, de néha olyan abszurd dolgokról van szó. itolc-ot próbáltam még ott jó szövegek és témák vannak, de a szóbeli nagyon fura

nyelvtan egyiknél sincs

2020. jún. 6. 19:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!