Milyen online szótár van, ahol a francia nyelvnél mutatják a főneveknél a névelőt is?
Figyelt kérdés
2020. máj. 27. 20:38
1/3 anonymousreview60 válasza:
A módszert gondolkodásnak hívják. Google. Beír: "francia szótár". 1.: névelőmentes. 2.: névelőmentes. 3.: Jé, névelős.
2/3 A kérdező kommentje:
azért nem kell ilyen flegmán leszólni.. most mondhatnám, hogy csupán három online szótárt nyitottam meg, majd másfél órán keresztül pdf szótárakat bújtam de így is úgy is én lennék a hülye ugyebár
mindenesetre köszönöm a segítséget
2020. máj. 27. 23:16
3/3 anonim válasza:
A legtöbb szótárban benne van a főnevek mögött a "m" (masculin, hímnemű) vagy a "f" (feminin, nőnemű) betű.
Vannak olyan főnevek, amelyeket a francia CSAK többesszámban használ, de ott is jelzik a nemet is, és ezt a tényt is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!