Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogyan tanuljam a német szavakat?

Hogyan tanuljam a német szavakat?

Figyelt kérdés
Már két éve tanulok németül, de ráébredtem, hogy a megtanult szavak háromnegyed részére nem emlékszem. Amit angolból tanultam szavakat megragadnak, de amit németből, az nem. Ami a legnagyobb bajom, hogy a névelők és többesszámok szinte kivétel nélkül nem maradnak meg a fejemben. Mit kéne csinálnom, hogy jó legyen? Köszönöm a válaszokat előre is.

2020. máj. 19. 08:34
 1/2 anonim válasza:
100%
Próbáld meg leírni őket, a névelőkhöz hasznélj színes ceruzákat pl. die-piros, der-kék, das-sárga. Alkoss a szavakkal egyszerű mondatokat, nálam az is segített, ha valami kis mondókát össze raktam a szavakkal. Ha úgy érzed úgy könnyebb, akár le is rajzolhatod őket.
2020. máj. 19. 09:14
 2/2 anonim válasza:
100%

Én a quizlet.com -ot ajánlom. Van telefonos applikáció is belőle. Itt nagyon könnyen lehet szavakat tanulni (szinte bármilyen nyelvből).

A névelők miatt ne aggódj, Németországban élek, C1-es Goethe nyelvvizsgám van és a névelők sokszor nekem is gondot okoznak. Igazából, ahogy észrevettem még az echte németek sem mindig tudják őket. A magyar oktatási rendszert ezért sem szerettem, mert túlzottan erőltették a névelőket és a nyelvtani szabályokat.

Azt ajánlom neked, hogy a beszédre és a szókincsre koncentrálj elsősorban, aztán a nyelvtanra. Fontos, hogy azért a nagyon alap szavaknak biztosan tudd a névelőjét, illetve az ehhez kapcsolódó szabályokat tudd (pl. az "-ung" végű főneveknek mindig "die" a névelőjük). Ha már gyorsan tudsz beszélni, akkor ezeket el tudod hadarni és a kutya sem fogja észrevenni hogy hibáztál, nem kell félni! Amikor levelet írok, még ennyi év után is néha megnézem a szótárban a főnevek névelőjét, mert bevallom, csak megérzésből használom őket, de egy ilyen nehéz nyelvnél ezt nem érzem cikinek.

Ha tudok még bármiben segíteni, írj nyugodtan :)

2020. máj. 23. 14:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!