Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogyan frissítsem fel az angolom?

Hogyan frissítsem fel az angolom?

Figyelt kérdés

El szeretnék a nyáron kezdeni olaszul tanulni, ugyanis jövő tavasszal valószínűleg kimegyek Erasmus programmal, ugyanakkor párhuzamosan szeretném az angolt is frissíteni (B2 nyelvvizsgám volt, de valamivel felette voltam), mivel a tárgyak, vizsgák is angolul lesznek, illetve valószínűleg a hivatalos ügyintézés is.

2 éve nem használom az angolt, tanár nélkül hogyan tudnék fejlődni belőle?

Miket ajánlanátok? (penfrienddel levelezel, de webes beszélgetést egyelőre nem szeretnék tervezni, inkább a szavak, kifejezések, bomyolultabb mondatszerkesztések helyreállítása lenne fontos)

2020. máj. 16. 23:48
 1/2 anonim ***** válasza:

Hallottál már az "angol nyelvtan" nevű appról? Elöljáróban azt tudom javasolni, én is abból frissítem a tudásom.

A másik, amit saját tapasztalat alapján ajánlani tudok - ha a tanár nem opció -, az olvasás. Rendes könyv, lehetőleg, vagy erre készült applikáció (nem ilyen duolingo szintűre gondolok).

De egyébként "szavak, kifejezések, bomyolultabb mondatszerkesztések" --> ezeket én pl. mind levelezőtárs segítségével sajátítottam el...Vagy ti nem leveleztek olyan sűrűn?

2020. máj. 17. 02:34
 2/2 anonim ***** válasza:
Az is nagyon sokat segít, ha youtube-on nézel angol videókat, és eleinte esetleg hozzárakod az automata angol feliratot. Ezen kívül pedig nézz sorozatokat angolul. Én mindent feliratosan nézek, aztán ha nem találok feliratot, megnézem angolul simán, és csoda de szinte mindent megértek belőle. Ha pedig nem, akkor visszapörgetem, és addig pörgetem vissza amíg ki nem hallom hogy mit akart az emberke mondani. Nekem ez így tök beválik :D
2020. máj. 19. 11:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!