Melyik nyelvet válasszam az angol mellé?
Figyelt kérdés
Német vagy francia?2020. máj. 1. 19:05
1/3 anonim válasza:
Mik a hosszabb távú terveid?
Akarsz-e valamit kezdeni komolyabban a második nyelvvel?
2/3 anonim válasza:
Szia! Érdeklődéstől és a céljaidtól függ főleg. Mindkettő elég nehéz nyelvnek számít azok alapján, amit hallottam róluk, bár személyes tapasztalatom egyikkel sincs sok (angolos-olaszos-spanyolos vagyok). Ha csak ellébecolni akarod az órákat középiskolában és éppen annyit tanulni, hogy viszonylag jó jegyeket kapj suliban, akkor én inkább talán a németet javasolnám, osztálytársaim szerint valamivel logikusabb és könnyebben tanulható. Ha komolyan szeretnéd venni és esetleg munkában hasznosítanád, itthon szintén a német a nyerő. Ennek ellenére, nem javasolnám, hogy csak praktikus érvek alapján válassz, mert ha utálod magát a nyelvet és nem tudsz semmi olyan dolgot találni hozzá, ami érdekel, nagyon nehéz lesz hasznosítható nyelvtudást szerezni. Szóval gondold végig, hogy esetleg melyik ország zenéit, filmjeit, sorozatait, sportjait szereted jobban és melyikkel foglalkoznál szívesebben, bármelyiket választod, szerintem fogsz olyan helyet találni, ahol tudod hasznosítani. :)
3/3 anonim válasza:
Amelyik neked jobban tetszik vagy a szakmádban jobb :D
Nem kell túlizgulni,bárhová mész,bármit fogsz dolgozni mindenhol angolul fognak veled kommunikálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!