Spanyol vagy francia?
A spanyolt sokkal többen beszélik, mint a franciát, illetve könnyebbnek is tartom megérteni. Én 4 évig tanultam franciát heti 5 órában, ha anyanyelvi beszélőt hallok örülök ha szófoszlányokat hallok ki. Ezzel szemben a spanyol anyanyelvűeknél mintha egyszerűbb lenne kiértenem bizonyos szavakat, tagoltabban beszélnek. A franciák mindent összevonnak és gyorsan beszélnek, a végén pedig egy összefüggő hablaty jön ki, ami persze nagyon szépen hangzik, de érthetetlen.
A nyelvtan szerintem 80-90%-ban ugyanaz lehet, bár nem értek hozzá annyira. Nekem ez a szubjektív benyomásom a két nyelvről.
A francia sem rossz nyelv, de szerintem is ma már többre megy az ember a spanyollal. Ha csak ezt és az angolt beszéli valaki, a világ legtöbb országában el tud boldogulni, és a munkaerőpiacon is nagy kereslet van rá.
Nekem közvetlenül csak a spanyol nyelvtanítással kapcsolatban van tapasztalatom, mert tanárszakos vagyok. Szinte hetente futnak be állásajánlatok gimnáziumokból, nyelviskolákból. Olyan sok a magántanítványom, hogy már alig győzöm.
Szakos ismerőseim közül sokan már egyetem alatt is valamilyen multinál dolgoznak, fordítanak, tolmácsolnak, és nem megy rosszul nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!