Szerintetek ez mennyire problémás?
Koreaiul tanulok, a szavakat, kiejtest,mondatokat, hangult mindent megtanultam ezzel nem is lenne baj.
Hanem azzal, hogy akármennyire erőltetem próbálom tanulom egyszerűen nem tudok hangult írni, kiolvasni meg ki is tudom de leírni mar nem.
Szoval ha esetleg koreaiul irnek az mennyire gaz ha nem hangul irok hanem igy normálisan, mert nem tudom egyszeruen hogy kell. 😁

Eleve úgy kell elkezdeni egy ilyen nyelvet tanulni, hogy nem csak a kiejtést, meg olvasni tanulsz meg, hanem amikor tanulod a hangokat, akkor folyamatosan írod le vele a karaktereket.
A hangult akkor tudod, ha írni is tudsz. Ha így haladsz sorban nem hiszem hogy gond lenne az írásukkal, nem tudok olyan emberről akinek ne sikerült volna megtanulni. Gyakorlatilag csak egyenes vonalak meg körök. Semmi extra. A fonetikus átírást felejtsd el mert senki nem használja hangul nélkül, tanuláshoz sem ajánlják, maximum a leges legelején. Javaslom amit az előző, kezdd újra, menj végig minden egyes karakteren, írd le őket sokszor, sok kombinációban, hiszen írás nélkül nem lehet tanulni egy nyelvet. A neten sok írásgyakorlatot találsz ha keresel. Youtubeon is számtalan videó van hogyan kell írni, azok nézését is javaslom.
Nekem csak annyi problémám van az írással, hogy nem fer a fejembe, hogy pl a koszonest hogy írjak folyamatosan, mi alapjan van xy betu fent vagy lent stb
A betűket letudom irni, csak ezt nem ertem

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!