Miért veri magát valaki egy A2 nyelvvizsgára?
Figyelt kérdés
Egyik fb-s ismerősöm töltött fel egy képet, hogy sikeres nyelvvizsgája lett, A2-ből..
Úgy, hogy már évek óta él az adott országban, kb 80%-os lett neki, ahogy néztem...
2020. ápr. 13. 08:56
11/11 anonim 

válasza:

Én alapból nem értem, hogy miért teszik ki emberek a nyelvvizsgájukat, bizonyítványaikat, okleveleiket stb., én sosem tettem ilyet, nem szándékozom és őszintén nem értem. Viszont zavarni nem zavar és igazából nem gondolom, hogy probléma lenne a kérdésben említett példa sem. Én pl. egy ösztöndíj keretei között nyelvvizsgáztam egy nyelvből szintén A2 szinten a program részeként és alapból sosem mentem volna el alapfokú nyelvvizsgát tenni, de attól még örültem neki, egy jó élmény volt, jó emlék, jó ránézni és büszke is vagyok rá. Nyilvánvalóan tudom, hogy ettől még nem tudok x nyelven, de azóta is tanulok és igazából nem egy drága nyelvvizsgáról van szó, így gondolkozom rajta, hogy lépésenként haladok és minden szintet megcsinálok külön, mert tök jó tapasztalat. A leírásod alapján az illető sem mond többet, elment nyelvvizsgázni, sikerült és örül neki. Ennyi. Nem állítja, hogy lenne vele bármi célja is vagy ezzel már megütne egy használható szintet a nyelvtudása vagy ez egy hatalmas utánozhatatlan teljesítmény lenne. Szerintem tök oké. Emellett szerintem azt sem érdemes felhozni, hogy az adott országban él már évek óta, mert ez semmit nem jelent. Attól még senki nem fog (pláne helyesen!!!!) megtanulni egy idegen nyelvet, hogy idegen nyelvű környezetben él. Illetve függ ez a motivációtól és a szükségtől is, nagyon sok embernek nincsen szüksége a helyi nyelvtudásra ahhoz, hogy egy külföldi országban éljen pl. lehet más nyelven végzi a munkáját és/vagy tanulmányait, lehet más nyelvű közösségben él, lehet van egy a nyelvet beszélő segítsége és azért a hétköznapokat sem (pl. vásárlás vagy egészségügyi ellátás) csak anyanyelvi nyelvtudással lehet átvészelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!