Angolul megtanulni ezzel a módszerrel?
Sziasztok!
Középiskoláig német nyelvet tanultam, de konkrétan nem ragadt rám semmi. Egyrészt nem is érdekelt, nem az én döntésemen alapult, hogy ezt tanuljam. Másrészt a tanárunk is elég hanyag volt, ez megmutatkozott abban is, hogy év végén végül 4-est kaptam, konkrétan a semmire. Nem mintha bánnám. Angolt szeretnék tanulni, és lehetőleg itthon. Alábbiakban részletezném a módszerem, kérdésem lényege az, hogy szerintetek ez mennyire hatásos, mennyire lehet vele angolul megtanulni?
Szóval... Játszom egy játékkal, aki esetleg ismerné (SAMP - GTA San Andreas multiplayer bővítménye) Léteznek úgynevezett RolePlay, azaz szerepjáték szerverek. Itt hatalmas hangsúly fekszik a társalgásra, cselekmények írásbeli kifejezésére, stb. Ez mellett használnám a "duolingo" nevezetű alkalmazást, napi szinten legalább 20-30 percet, főként lefekvés előtt, és reggel. Ez így mennyire életképes módszer, megtanulhatok így olyan szinten angolul, hogy esetlegesen nyelvvizsgázni is tudjak belőle?
Nagyon függ attól, hogy hogyan állsz a Duolingóhoz. Ha csak teljesíteni akarod a szinteket, akkor nem sokat fogsz tanulni. Ha tanulni akarsz belőle, akkor tanulni fogsz belőle.
Én francia középfokú nyelvvizsga készüléshez használtam, szókincsfrissítésre és szókincsbővítésre, arra tökéletes volt. Viszont én még az előző verzióval csináltam ezt, ahol a feladatok nagy részében begépelni kellett a választ, nem pedig a megadott szavakból összerakni. Ha számítógépen nyomod, akkor a 2. szinttől enged átkapcsolni (vagy hamarabb is, nem tudom).
A netes játék valószínűleg jó. A nyelvtanulási nehézségekkel küzdő tesóm úgy körözte le az egész családot angol hallásértésben, hogy 24/7-ben a kedvenc játékához kapcsolódó angol youtube-videókat nézett. (De közben iskolai angolórája is volt azért.) A kérdés az, hogy a duolingo elvisz-e egy olyan szintig, ahol már társalogni tudsz.
Ha a Duolingó végére értél, akkor még egy eszközt javasolnék: [link] Vadászd le a netről a kedvenc gyerekkori olvasmányaid angolul (Harry Potter stb), töltsd fel és olvasd ezzel. Aztán használd a szógyakorló részét. Nekem ez tolta meg az angol szókincsemet igazán.
Mindenesetre én a helyedben most tényleg az emlegetett baglyos játékkal kezdeném, ez ad majd valamiféle alapot, és utána eldöntöd, hogy szükséged van-e pl magánórákra. Vagy közben is kereshetsz ilyet, ha kell (persze most csak skype-on).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!